Ha időszakos böjtölésnél van hogy 18-20 órát böjtölök az baj lehet?
Egy ideje már csinálom a 16:8-as időszakos böjtöt, nincs nagyon vele gondom, különösebben nem vagyok közben éhes, közérzetem is jó. Természetesen nem ragaszkodom se a kalóriákhoz sem a böjthöz betegesen, ha úgy alakul 1-2 óra vagy 100-200 kcal változás lehet, akár plusz akár mínus, de átlagban jól tartom. Néha ha úgy van órám, vagy időm, és különösen éhes se vagyok, van hogy a 16 óra böjtöt meghaladom,de nem érzem negatív hatását.
Természetesen a nutrienseket is nézem, vizet is iszom eleget, nem sanyargatom magam.
2 es 4
Arra jo, hogy ne kelljen szerencsetlen szervezetnek nonstop az emesztessel foglalkoznia, es legyen lehetosege a sajat ongyogyito folyamatait beinditani (autofagia). Az emberősök se ettek valszeg folyamatosan, csak amikor volt zsakmany, szoval az evolucio is igy alakitotta ki a mukodesunket.
Es hogy meg mire jo:
1-es
Linkelnel ide egy szakmai cikket, amiben ezt leirjak? Koszi
Kb. 1 évig böjtöltem, mellette rendszeresen edzés. Csodálkoztam, hogy miért nem fejlődtem. Hát a 20 órás böjtölés nem éppen ideális, meg folyadékot sem ittam reggeltől kb délután 3ig.
Fogyáshoz? Teljesen mindegy, kalória a lényeg.
Izomépítéshez? Ne böjtölj, ha izmot akarsz építeni, nem fog menni, vagy kevésbé..
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!