Kezdőoldal » Fogyókúrák » Kalóriaszámlálás » Szerintetek relevánsak ennek...

Szerintetek relevánsak ennek az oldalnak a kalóriaszükséglet értékei?

Figyelt kérdés

[link]

Férfi vagyok, 188cm, 29 éves és 91kg. Fogyni szeretnék legalább 85kg-ig.

Egy héten 4-5 órát sportolok, kerékpározok. Átlagban 3 alkalom, kettő 35km-es és egy 55km-es kör, átlagsebességem 26-27km/h között van. A 35km-es körök általában 1200kcal, az 50km-es kör pedig 1700kcal, garmin eszközzel mérve.

Ez az oldal az írta az én paramétereimre, hogy a súlytartáshoz 3100 kcal szükséges, heti 0,5kg fogyáshoz pedig napi 2600 kcal. Ezt tartom is, plusz ugye erre jön rá a sport által elégetett kalóriák mennyisége.

A fogyásom viszont 90,5kg-nál megállt. Mióta leraktam végleg a cigit, nem változik a súlyom. Pedig ugyanazt eszem mint eddig és ha csalok is, akkor is benne vagyok a napi 2600kcal-ban. Nagyon ritka az, amikor túllépem a számokat, de akkor is csak annyira, hogy a súlytartási kcal szintbe benne legyek.

Van valakinek bármiféle ötlete, hogy mivel tudnám ismét fogyásra ösztökélni a testem vagy hogy hol hibázok?

Nem nevezném magam kövérnek, de azért még van pár kg amitől megakarok szabadulni, csak így eléggé zsákutcában állok.

Köszi! :D

márc. 12. 11:16
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
18%

Ismét egy példa, hogy miért baromság az összes kalkulátor:)

2 óra biciklizissél nem nagyon fogsz elégetni 1700 kalóriát, mérje ezt bármilyen óra. Itt csúszik el minden, hogy figyelembe veszed a mozgás által elégetett kalóriát..

Nem csökken a súlyod 2600 kalórián? Bármilyen meglepő, csökkentened kell a kalórián, vagy ugyanennyi kalória mellett növelni a mozgást.

márc. 12. 13:10
 12/16 A kérdező kommentje:
Miért ne lehetne két óra kerékpározással eldurrantani 1700 kalóriát? Óránként 800-850kcal teljesen reális nagy sebességnél.
márc. 12. 13:17
 13/16 A kérdező kommentje:
Egyébként ja, jövő héttől megpróbálom csak az alapanyagcserémet bevinni (2000kcal). Valószínű, hogy az a gond amit te írsz.
márc. 12. 13:24
 14/16 anonim ***** válasza:

Az étrended kalóriában elég jó de az egészségestől messze van. Tápanyag alig. Zöldsegből a napi 10 dekát se eszed meg nem hogy a 30-50et. Hiányzik a gyümölcs, hüvelyesek, halak, sertés és marhahús, probiotikus tejtermékek stb.

Szóval kb minden ami tápanyagdús

márc. 12. 14:29
 15/16 anonim ***** válasza:

A kalóriaguru kalkulátora elvileg kevesebb kalóriát javasol, de nézd meg te magad. Ott be lehet állítani a sportokat is, napi hány perc, milyen típusú, sőt a munkát, alvást stb. is.

Ugyanazt hiányolom, mint 14-es.

A reggeli, tízórai számomra nagyon egyhangú lenne, két napig nem bírnám enni egymás után, de ha valaki szereti az ilyen kásákat...

Ebédre se mindig ezeket eszed, gondolom. Mármint normális ételeket, amiket úgy általában főznek az emberek, olyanokat nem szoktál? Pl. rakott krumpli, sertéspörkölt tarhonyával, bolognai spagetti, tojásos nokedli, rakott káposzta, töltött káposzta, zöldborsófőzelék, tökfőzelék, fasírozott, rántott hús, tepsis krumpli, petrezselymes krumpli, krumplipüré, savanyúságok, zöldsaláták, vadas, gulyásleves, bableves, lencseleves, zöldbabfőzelék, franciasaláta, rántott hal, pizza stb. stb. stb. Természetesen figyelembe véve ezek kalóriatartalmát, tehát beleilleszteni a napi vagy heti kalóriakeretedbe.

Ennyi sport mellett nem hinném, hogy kásán és bulguros csirkén kell élned, nem mintha valami baj lenne ezekkel, csak így olvasva nem túl változatos.

márc. 12. 15:23
 16/16 A kérdező kommentje:

Igen, az étkezésen kéne változtatnom. Amit megfogalmaztatok az tökéletes. A reggelit meg tízórait viccen kívül imádom, mindig váltogatom az ízeket és így nem unom meg.

A zöldség és egyéb egészséges dolgok fogyasztása viszont valóban kritikán aluli. Szedek vitaminokat meg ilyeneket,de az nyilván nem pótolja a dolgokat. Kiskoromban elég válogatós voltam és kb sose volt az étrendem része a zöldség vagy a csirkemellen kívül bármilyen hús. Ezért marha nehéz nekem ezt menedzselni, mert kb az ízek is ismeretlenek.

Mindenestre köszi a tippeket! :)

márc. 12. 17:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!