Kezdőoldal » Fogyókúrák » Kalóriaszámlálás » Honnan lehet tudni, hogy...

Honnan lehet tudni, hogy melyik a valós kalóriaszükségletem?

Figyelt kérdés

Ahány oldal kb annyifajta értékeket kaptam mind az alapanyagcsere kalóriaszükségletének, mind a napi kalóriabeviletre. Melyiknek lehet hinni?

Természetesen mindenhol ugyanzt adtam meg 32N,160cm, 60kg

alapra 1126-1368 kcal

napi szükségletre 1534-2207 kcal jött ki

2022. febr. 1. 19:18
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
Hat csak ugy h kiprobalgatod es kitapasztalod neked mennyi kell
2022. febr. 1. 20:06
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem (saját tapasztalat) az alapod inkább 1200 mint 1350. Én 154 cm vagyok, 66 kiló (mondjuk elég izmos, de 5-6 kg zsír van rajtam) és az alapom 1293. Te magasabb avgy, valószínűleg neked aránylag több. A napi szükségletem 1550 körül van, de ugye ez nagyon függ rengeteg tényezőtől. A helyedben 1200-nak számolnám az alap szükségleted és akkor ha nem mozogsz semmit, ezt kell 1,2-vel megszorozni a napi szükséglethez, ami 1450 körül van. Szóval sport nélkül fogyáshoz 1200 és 1450 között kell enned. Sajnos az alacsonyaknak elég kicsi ez a rés, türelmesebbnek kell lenni és tovább tart mint másoknak. Ha mondjuk heti min 3x mozogsz akkor 1,3 vagy 1,4 is lehet a szorzó. többnél több.

Általánosságban azért mutat minden mást, mert még a táplálkozástudósok sem rétenek egyet, hogy melyik a megfelelő számítási mód. Itthon általában nőknél a 476 + 11,4* testsúlyt szokták használni). Ráadásul ez mind durva becslés, mások a hormonjaink, az anyagcserénk. egy 130 kilós 180 centis tiszta izom embernek sokkal nagyobb a szükséglete mint egy ugyanekkor elhízottnak, mert pl az izom fenntartásához több energia kell.De sok mástól is függ, minden ilyen számolás tényleg csak becslés

egyébként tudsz inbody felmérésre menni ahol a BMR-t (alap) elég jól meg tudják határozni, ha budapesti vagy, a smartfit nevű teremben van inyegens próbaedzés (szerintem elég rossz, de cserébe) benne van a próbaedzésben az inbody felmérés. pontos zsír és izomszázalékot mutat, amiből jobban ki lehet ezt számolni

2022. febr. 1. 20:30
 3/3 anonim ***** válasza:

Ki kell tapasztalni. Én nagyon hasonló vagyok: 31 éves, 165 cm, 65 kg. Sport mellett napi 1500 kalória körül kezdtem enni és rohamosan fogytam, állandóan gyenge voltam, rosszkedvű, na meg farkaséhes. Emeltem 1800 körülire, na itt már kicsit javult a helyzet, de még mindig nem éreztem az igazinak. Most 2000-2200 körül eszek egy nap, és ez bevált végre. Nem vagyok éhes, egészséges ételeket eszek főleg, de ebbe belefér mindig egy kis desszert is, egészséges ütemben fogyok, van energiám, jókedvű vagyok, szebb lett a bőröm és még sorolhatnám a pozitív hatásokat.

Egy átlag aktivitású nőnek a súlya megtartásához kell kb.2000 kalória, ez rajta van bármelyik élelmiszer csomagolásán. Ha valaki sokat mozog, sportol, akkor ennél még többet is ehet és fogyni fog, mert még így is meglesz a deficit.

Én ezt tapasztaltam, de ez persze egyénenként eltérő lehet és ki kell tapasztalni.

2022. febr. 10. 08:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!