Én vagyok az egyetlen, aki ha a kalóriaszükséglet-kalkulátor szerint fogyózik, akkor éhen halok??
Kalóriaszükséglet-kalkulátor alapján próbálok fogyózni (7, de legalább 5 kg felesleg van rajtam). Nagyon figyelek rá, hogy sok fehérjét és rostot egyek, a lehető leglaktatóbb ételeket, semmi gyorsan felszívódó szénhidrát. De ha betartom azt a kalóriaszámot, amit a kalkulátorok mondanak heti fél (nem 1, csak fél!!) kiló fogyáshoz, akkor konkrétan elaludni se tudok este, olyan éhes vagyok!
Végül mindig muszáj ennem még valamit és túllépnem az előírtat, különben tényleg egy órát sem alszom az éhségtől.
Elosztom az étkezéseket, napi 5-6 (máshogy képtelen lennék csinálni).
Ami elkeserítő, hogy sehol, senkitől nem találok ilyen bejegyzést, írást, hogy ugyanezzel szenvedne. Mindenkinek elég az, amit a BMR ír neki a fogyáshoz, sőt inkább olyan bejegyzéseket látok, hogy még annál is kevesebbet esznek, mert elég nekik... stb.
Komolyan én vagyok az egyetlen, akinek ez a problémája?? :(
Mielőtt kérdeznétek az alábbiakat:
- igen, tuti, hogy jól állítotam be mindent a kalkulátorban. rendszeres edzés, meg minden, bele van számolva.
- légyszi ne kérjétek, hogy leírjam a napi étkezésemet, meg az összes adatomat, stb, mert ennek a kérdésnek most nem az a lényege, hogy ezeket megnézzük, hanem azt keresem, hogy létezik-e még olyan ember, akinek ugyanez a gondja. Köszi szépen!
Hát pedig jó lenne, ha leírnád az adataid.
Én 1400 kalórián vagyok, és csak akkor nagyon szenvedős, hogyha aznap nem mozogtam semmit. Ha mozgok, edzek, akkor mivel sokat égetek el, kicsit többet ehetek, de még úgy is deficitben vagyok.
Nem úgy van, hogy a kalkulátorban beállítod, mennyire vagy aktív, és aszerint dobja ki a számot?
Szóval arra már nem lehet rátenni az edzős napokon, mert az már az edzésekkel kikalkulált, magasabb kalóriaszám.
Milyen appot használsz?
Mindenkinek van egy alap kalóriaégetése, amit akkor is elégetsz, ha nem csinálsz semmit egy nap. Ezzel számol pl a yazio. Minden plusz mozgás csak tovább növeli ezt a számot. A fogyáshoz meg az a lényeg, hogy ez alatt a szám alatt legyen a bevitt kalória mennyiség, mert akkor leszel deficitben.
Én beírtam a yazioba az adataim, illetve a célt, hogy mennyit szeretnék fogyni, ezzel kalkulálta nekem az 1400-as napi kalóriát. Viszont ha én súlyzózom, biciklizem, sétálok 2 órát, úszok, kirándulok, stb, akkor azt is fel szoktam vinni, és akkor nő az elégetett kalória, tehát többet is ehetek, a lényeg, hogy a deficit meglegyen.
A legideálisabb persze egy aktivitásmérő órával lenne, ami pontosabb képet adna a napi elégetett plusz kalóriákról, majd beszerzek egyet.
Szia! Én ilyen vagyok, mint te. Heti 5 edzés mellett kb. 1600 kalóriát eszem, de ha a "hagyományos" módszer szerint, akkor este éhen halok.
Vagyis nekem nem jött be az a napi 5x együnk keveset.
Próbáld meg átvariálni az étkezéseid elosztását!
Én pl. nem reggelizem, sose vagyok éhes reggel. Délelőtt elmegyek edzeni, az első étkezésem edzés után az ebéd. Délután 4 körül eszem valami apróságot, egy tányér levest, salátát, tojást, házi süteményt (nyilván diéta-kompatibilis). Este 8 körül pedig vacsora, ami megint egy rendes mennyiségű étkezés.
Nekem ez teljesen jól működik. Fogyok vele, és az edzéseken is fejlődök.
Jelen.
Maximum 1500 kcal-t írt elő a kalkulátor, de én 1600 alatt éhen halok. Ha súlyzós edzéses napom van, 1600 mellett is éhezem. Folyton mellé ettem, 1700 kcal alá nem nagyon mentem, mégis fogytam heti fél kilót. 5 kilót terveztem leadni, de 4 és félnél megálltam, elégedett vagyok. :)
Nyugi én is így vagyok.
Nem mozgok olyan sokat, ülő munkám van egy kicsi mozgással, ezen kívül csak napi másfél órát sétálok, és ha van kedvem akkor tornázok 45 percet (heti 2-3-szor).
Én pl 1600 kalóriával nem fogytam (pedig akkor nőként 80 kg felett voltam). Le kellett vinnem 1400 alá, így fogyok normál tempóban (havi 2 kg). Viszont én is nagyon éhezem 1300-1400 kaloriával, kb egész nap azon jár az eszem hogy mikor ehetek legközelebb és mennyit. Azt még hozzátenném, hogy cukorbeteg vagyok, és mellette vegetáriánus, szóval egészségesen táplálkozom.
Húh, esküszöm, 6os,az életkedvemet adtad most vissza!
7es,a napi 1.5 óra séta plusz heti 2-3 45 perces mozgás egy baromi aktív életmód.
De te tudsz aludni az éhségtől??
5ös,írtam a kérdésben is, hogy én nem tudom máshogy csinálni, reggel max egy órát bírok ki, de utána már muszáj ennem. Ennyi kalóriával legalábbis. Ha többet eszek, akkor tudok én 16-20 órás időszakos böjtöket is tartani, de az sokkal több kalóriával megy, mint amit a kalkulátor megenged...
6-os vagyok :)
Az hozzátartozik a dologhoz, hogy 5 éve edzek heti minimum 5x, amiből 2 súlyzós + intervallum edzés egymás után, 3 pedig 45 perces kardio. A Karácsony előtti hónapokban felszalat rám pár kiló zsír, mert doboz számra ettem a szaloncukrot októbertől már + mindenféle rendelt junk food-ot ettem heti többször. Így voltam 65 kiló 170 centihez, és ehhez volt éhezés az 1500-1600 kcal, és 1700-al simán fogytam, 60,5 kiló lettem, azóta is tartom.
Akkor nem tudom, mi legyen... én nem edzek ennyit, heti 3-4x mozgok, meg persze azért járkálok a városban, vagy bent az irodaházban néha szaladgálok ide-oda, de alapjában véve ülő foglalkozású vagyok.
Nekem a 64 kilómmal 1300 kcal-t javasol a kalkulátor a heti fél kiló fogyáshoz. Képtelen vagyok ilyen keveset enni. Még 1600-al is állati éhes vagyok. 1700-1800-al már épphogy el tudok aludni - a kalkulátor szerint az csak a súlytartáshoz elég. :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!