Én vagyok az egyetlen, aki ha a kalóriaszükséglet-kalkulátor szerint fogyózik, akkor éhen halok??
Kalóriaszükséglet-kalkulátor alapján próbálok fogyózni (7, de legalább 5 kg felesleg van rajtam). Nagyon figyelek rá, hogy sok fehérjét és rostot egyek, a lehető leglaktatóbb ételeket, semmi gyorsan felszívódó szénhidrát. De ha betartom azt a kalóriaszámot, amit a kalkulátorok mondanak heti fél (nem 1, csak fél!!) kiló fogyáshoz, akkor konkrétan elaludni se tudok este, olyan éhes vagyok!
Végül mindig muszáj ennem még valamit és túllépnem az előírtat, különben tényleg egy órát sem alszom az éhségtől.
Elosztom az étkezéseket, napi 5-6 (máshogy képtelen lennék csinálni).
Ami elkeserítő, hogy sehol, senkitől nem találok ilyen bejegyzést, írást, hogy ugyanezzel szenvedne. Mindenkinek elég az, amit a BMR ír neki a fogyáshoz, sőt inkább olyan bejegyzéseket látok, hogy még annál is kevesebbet esznek, mert elég nekik... stb.
Komolyan én vagyok az egyetlen, akinek ez a problémája?? :(
Mielőtt kérdeznétek az alábbiakat:
- igen, tuti, hogy jól állítotam be mindent a kalkulátorban. rendszeres edzés, meg minden, bele van számolva.
- légyszi ne kérjétek, hogy leírjam a napi étkezésemet, meg az összes adatomat, stb, mert ennek a kérdésnek most nem az a lényege, hogy ezeket megnézzük, hanem azt keresem, hogy létezik-e még olyan ember, akinek ugyanez a gondja. Köszi szépen!
Ha csak 5-7kg felesleg van rajtad, akkor a heti fél kilós fogyás gyors és drasztikus ütem lenne neked.
A kalkulátorok tippelnek a nagy átlagból kiindulva, egyéni dolgokat nem tudnak figyelembe venni, ezeket egyébként te sem tudnád megadni neki.
Ha ilyen alacsony a túlsúlyod, inkább az étkezéseid minőségén kellene javítanod, ill. mozogni, izomzatot formálni.
Hát, én csak régebben hagyatkoztam ennyire görcsösen a kalóriaszámokra mert mindenhonnan az folyt, hogy csak úgy lehet fogyni ha kevés kcal- t eszik az ember. Akkoriban ilyen 1000-1500-1800 kalóriás étrendeket is próbáltam követni, de majd éhen haltam mindegyik mellett.
Most már nem izgat a kalóriaszám, feladtam, hogy annak megfeleljek.
Úgy eszem ahogy nekem jó, figyelem hogy mit eszem és akkor eszem amikor éhes vagyok. És igyekszem nagyobb részben egészségesebb ételeket enni. Sokat fogytam az elmúlt 2+ évben azzal, hogy szénhidrátszegény étrenden vagyok. Nekem ez az étrend tetszik a legjobban. A kcal szám / nap 2500 körül van, de nem foglalkozom vele, nekem nem mérvadó. Napi 3x eszem és nagyon jól érzem magam. 170 kilós voltam, most meg 74:) . Még 9 kg feleslegem van, remélem lemegy így a maradék felesleg is. Ha nem, majd növelek a heti 5x1 órás mozgáson mondjuk 1,5 órára, de nem fogok olyan keveset enni, hogy nonstop éhes legyek, az biztos! Évekig csináltam, teljesen feleslegesen, nagyon szarul éreztem magam mindig, szóval semmi értelmét nem látom a kínlódásnak.
Dettó. A válaszokat most nem tudtam elolvasni, de ugyanígy vagyok. Ezek a kalkulátorok szerintem úgy kuka, ahogy vannak. A tested jelzésére hallgass inkább, és az aktivitásodhoz, energiaszintedhez igazítsd a napi beviteledet.
Én 165 cm-hez 64 kg voltam, heti fél kiló fogyást állítottam be célnak, és valami 1300 valahány kalóriát javasolt az App. Próbáltam betartani, de állandóan éhes voltam. Felvittem 1450-re, még mindig éhes voltam, 1500y-nál dettó. Úgyhogy hagytam az egészet, az App-et letöröltem, gondoltam nem idegesítem magam vele. Most az edzős napjaimon (ez heti 5 nap) 2000 kalória körül eszek, pihenőnapokon 1700 körül, és fogyok, most 58 kilónál tartok.
16os, KÖSZÖNÖM!!!
Pontosan ugyanazok az adataim, mint neked. Nekem is az 1300at dobta ki, de én is csak 1700nál érzem azt, hogy épphogycsak, de már nem fogok éjjel álmatlanul vergődni az éhségtől. Edzős napokon pedig, úgy ahogy írod, akár 2000 is lehet, edzés intenzitásástól függően (pl tegnap megvolt a 2000,és még igy is épphogycsak elnyomtam az éhségemet...)
Jaj, de örülök, hogy nem én vagyok az egyedüli!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!