Szerintetek relevánsak ennek az oldalnak a kalóriaszükséglet értékei?
Férfi vagyok, 188cm, 29 éves és 91kg. Fogyni szeretnék legalább 85kg-ig.
Egy héten 4-5 órát sportolok, kerékpározok. Átlagban 3 alkalom, kettő 35km-es és egy 55km-es kör, átlagsebességem 26-27km/h között van. A 35km-es körök általában 1200kcal, az 50km-es kör pedig 1700kcal, garmin eszközzel mérve.
Ez az oldal az írta az én paramétereimre, hogy a súlytartáshoz 3100 kcal szükséges, heti 0,5kg fogyáshoz pedig napi 2600 kcal. Ezt tartom is, plusz ugye erre jön rá a sport által elégetett kalóriák mennyisége.
A fogyásom viszont 90,5kg-nál megállt. Mióta leraktam végleg a cigit, nem változik a súlyom. Pedig ugyanazt eszem mint eddig és ha csalok is, akkor is benne vagyok a napi 2600kcal-ban. Nagyon ritka az, amikor túllépem a számokat, de akkor is csak annyira, hogy a súlytartási kcal szintbe benne legyek.
Van valakinek bármiféle ötlete, hogy mivel tudnám ismét fogyásra ösztökélni a testem vagy hogy hol hibázok?
Nem nevezném magam kövérnek, de azért még van pár kg amitől megakarok szabadulni, csak így eléggé zsákutcában állok.
Köszi! :D
Az étrendem az alábbi:
- reggeli: hajdina-, zab- vagy rizskása (60g)
- tízórai: protein puding
- ebéd: csirkemell különböző variációi rizzsel vagy bulgurral, teljes kiőrlésű tortilla pizza
- vacsora: 2-3 szelet teljes kiőrlésű kenyér (össz.:120g), sajt (max. 50g) és valami minimális szalámi
2 vagyok megint.
Amúgy én is 1,5 éve tettem le a cigit, az után szökkent fel ez a plusz 8 kiló... Nyilván észrevétlenül is elkezdtem nassolni, többet zabálni. De így hogy sázmolom a kalóriűkat, sikeresen lefogytam, szóval nem a cigi elhagyásán múlik a dolog, ne abban keresd a problémát.
2 - Garmin kerékpáros órám van, mellkaspánttal szóval nem karóra. Apple watch-om van, de alig használom. :D
Azt gondoltam, hogy a cigi lerakása után lelassult az anyagcserém és itt lehet valami gond. :D
Jaaa. Apple watch, a polar, meg úgy nagyjából az összes többi óra sokkal több kalórát mér mint a garminok, úgyhogy azt akkor nem is lenne jó figyelembe venni.
Egyébként nem tudom az edge hogy mér. De nekem pl most hétvégén egy 55 km-es út 440 km szintemelkedéssel mindössze 800 Kcal volt. Igen nagyobb vagy nálam jócskán, meg én elég jól állok kardióval, de ez akkor is óriási különbség mondjuk a te 50 km-es körödhöz képest. Mivel az edge-t nem hordod, ezért szerintem nem "ismer ki" úgy mint egy óra, és kevésbé pontos a becslés. Szóval akár az is lehet hogy ez visz kicsit félre, hogy nem is annyi a fogyasztásod mint gondolod.
Ez nem rossz oldal, köszi. Nagyjából amúgy azt hozta, amit én linkeltem
Én ezekben a "ki ismeréses" dolgokban nem hiszek. A sport közben kalóriaégetés csak a számokról szól. Nekem 55km 2:02 alatt van meg, 26,9km/h tempóval, mountainbike-on, kb 300m szintemelkedéssel. Elég pörgős edzés, országútival még gyorsabb lennék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!