Kezdőoldal » Fogyókúrák » Kalóriaszámlálás » Yazio program bevalik?

Yazio program bevalik?

Figyelt kérdés

Egy ideje tolom a yazio programot, bejeloltem rajta az adataimat, es hogy mi a celom, mikorra.

Beallitott egy kb napi 1400-1500kcal kaloriabevitelt.

Viszont alkalom adtan a szenhidrattal sajnos tullovok, probalok eletmodvaltassal es nem szigoru dietaval csokkenteni a sulyomon, igy ez neha megesik. (Kb hetente 1x)

A yazio napi 129g szenhidratot enged fogyasztani. Ez onmagaban mar nem sok a sulyveszteshez?

De epp a mai napon tullottem ezen a celon 60grammal, a kcal mennyisegbe viszont belefertem.

Ezzel mekkora “kárt” teszek a sulyvesztesemben?

Szigorubban vegyem a szenhidrat/feherje/zsir bevitelt ha a kcalba beleferek naponta is?

Koszi a valaszokat.

( ha szamit, heti ketszer de rendszeresen jarok spinning edzesre, es mellette probalok minel tobbet setalni a napi 10.000 lepeshez.)

27N

márc. 2. 19:49
 1/6 anonim ***** válasza:
0%
A kalória szentírás, fix. A következő, ami nagyon fontos, a fehérje mennyisége. A zsír és a szénhidrát aránya már lehet rugalmas bizonyos határokon belül, de úgy kell belőni őket, hogy a kalória végül kijöjjön. Nőknél hagyományosan napi 1200 kalória a fogyózós mennyiség. Ha az átlagosnál nagyobb termetű vagy, vagy sokat mozogsz egy nap, akkor lehet feljebb vinni valamivel.
márc. 2. 19:55
 2/6 A kérdező kommentje:

Akkor a yazioba bevitt parametereimmel bevitt, kb 7-8 kilos fogyast szeretnek elerni juniusig. ( tavaly decemberben kezdtem). Nem alkalmas a program altal ajanlott napi 1500 kcal napi bevitel?

A fentebb irt nehai szenhidrat tullepessel (ma pl +60gr) mekkora kárt teszek a dietaban?

márc. 2. 20:05
 3/6 anonim ***** válasza:
83%
Teljesen mindegy, csak a kalóriakeretet tartsd. Illetve fontos hogy sok fehérjét egyél, hogy ne izomból hanem zsírból fogyj. Elsőre ne hallgass, az 1200 brutálisan kevés és egészségtelen. Nem tudom az adatait, de az az 1500 reálisabbnak tűnik, főleg hogy sportolsz is. Én sok sport mellett 1800-2000 Kcal-al is simán fogyok. De ha nem sportolnék ilyen sokat, akkor is 1500-1600 körül lenne a keretem a fogyáshoz. 165/54 vagyok jelenleg.
márc. 2. 20:16
 4/6 anonim ***** válasza:
82%
Ha a kalóriakeret jó akkor mindegy a szénhidrát. Egyébként nekem gyanúsan kevés ez a 129 gramm. A makrók teljesen rugalmasak, es az is teljesen oke hogy nem minden napnugyanannyi. Ha mondjuk zsir lenne napi 60-70 kaloria rendszeresen az mar lehetne egeszsegtelen. De a chval nem lesz semmi baj.
márc. 2. 23:24
 5/6 anonim ***** válasza:

A szenhidrat nem relevans a fogyas szempontjabol. Ezt tobben is leirtak folottem, de latom van valami fookos aki szivesen lepontozza oket, de azert elmagyarazom.

A fogyas kaloriadecifittel tortenik, amikor tobb energiat hasznal fel a szervezeted , mint amennyit bejuttatsz neki. Magyarul tobb kaloriat egetsz el egy nap, mint amennyit megeszel. Minel tovabb vagy decifitben, annal nagyobb lesz a sulyvesztes. A Yazio egy szuper alkalmazas, en 12 kilot fogytam a segitsegevel, szoval tudom mirol beszelek. A szenhidratot es a zsirt abszolut nem nezem, nem erdekel mert nem relevans. Ami fontos az a Kaloria (a fent elmondottak miatt) illetve a feherje. A feherje azert fontos, mert a harom fo energiaforrasbol (feherje, zsir, szenhidrat) a feherje sugarozza az agyadba legtovabb a teltsegerzetet. Ezt most nem egeszen szakszeruen magyaraztam el, kerlek bocsassatok meg erte, de egy egyszeru peldaval elve, ha megeszel egy etelt, amiben 50gramm feherje van, es megeszel egy masikat amiben ugyanennyi zsir/szenhidrat van, akkot a feherjetartalmu eteltol sokkal tovabb leszel jollakott, mint a masiktol, ez ilyen egyszeru.

Nezd meg a Youtubeot. Tele van olyan vloggerekkel, akik kiprobaltak mindenfele muanyag sz*r kajat, hogy lehet e veluk fogyni, es a valasz termeszetesen az hogy igen. Volt egy amerikai csavo, kizarolag Mekivel fogyott heti 3 kilot. Pedig a mekis kajaban koztudottan brutal sok szenhidrat es zsir van. Termeszetesen ezt senkinek sem ajanlom, egyreszt hosszutavon ez abszolut nem fenntarthato, es nem is egeszseges, de papiron lehetseges, szenhidrat ide vagy oda.

A lenyeg a kaloriadecifit. A Norbifan csavonak meg uzenem, aki itt minden ertelmes valaszt lepontozott, hogy a Norbifele Keto dieta, ami a minimalis szenhidratbevitelre van rahuzva, egyebkent egy nehez, de szinten mukodo dieta. De az is a decifitre epul. Minden dieta a decifitre epul, vagyis hogy hosszutavon idezz elo energiahianyos allapotot a szervezetedben. Tehat ha pl Ketozol, akkor sem ehetsz meg mondjuk 1 kilo sajtot meg 1 kilo szalonnat naponta, mert a 0 bevitt szenhidrat melle betolsz vagy 3-4000 kaloriat, es hizni fogsz. Ez ilyen egyszeru.

márc. 3. 09:32
 6/6 anonim ***** válasza:
A százalékot tudod állítani, hogy milyen arányban legyen a ch, feh. és zsír.
márc. 3. 14:39

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!