Mennyi az optimális zsírbevitel?
5-6kgtól szeretnék megszabadulni, viszont eleve elég kevés a kalóriám, gy nyilván a zsírt szeretném minimalizálni elsősorban.
A fehérje 135g
A zsír pedig 30g
A maradék pedig értelemszerűen szénhidrát, ~170g
73kg vagyok. Bárhogy próbálom, nem tudom ennél feljebb vinni a zsírt, 1600 a keretem.
Ettől a 30g zsírtól nem lesz valami bajom? Félek, hogy ez kevés.
#10 1600kcal-al hogy leszel kalóriatöbbletben?? Áruld már el nekem!..
De mindegy is, a te esetedben az optimális makro elemek felosztása valahogy így nézne ki
Zsír:71g
Szénhidrát:120g
Fehérje:120g
Ehhez képest a 170g amit írtál nagyon sok!
Nincs olyan, hogy "optimális"
Kinek optimális? Egy 60kg-os könyvtárosnak, egy 60kgos atlétának, vagy egy 60kgos maratonistának?
Nincs olyan, hogy optimális...
Mindenkinek ki kell tapasztalnia a saját határait.
Igen, rosszul emlékeztem, nem az zsír energiatartalma kevesebb, hanem a megemésztéséhez szükséges energiaigény nagyobb.
Ki beszélt itt arról, hogy 1600 kalóriával többletben lennék?
Annyit írtam, hogy a kalóriatöbblettől hízunk, nem pedig a szénhidráttól önmagában.
A 120g fehérje biztosan "kevés". Heti 4x edzem, szóval az izomvesztés minimalizálása miatt van 135-140g. Nyilván 120 és 140 között nem lesz annyira nagy különbség, de biztos, ami biztos.
Nem éppen.
Keress rá arra, hogy TEF (ételek termikus hatása).
Lényegtelen. Köszönöm azokat a válaszokat, amik a kérdésemre vonatkoztak.
Hogy a frászba ne létezne, ne beszélj már hülyeségeket kérlek…
Omega 3-6-9 mind esszenciális.
Nem, nem azok. Nem beszélek hülyeséget.
Az "esszenciális zsírsavak" Elnyomják az anyagcserét és elősegítik az elhízást; immunszuppresszívek; gyulladást és sokkot okoznak; szükségesek az alkoholos májzsugorodáshoz; érzékenyítenek a sugárzás okozta károsodásra; felgyorsítják az öregedő pigment képződését, a szürkehályogot, a retina degenerációját; elősegítik a szabadgyök-károsodást és az excitoxicitást; rákot okoznak és gyorsítják annak növekedését; mérgezőek a szívizomra és elősegítik az érelmeszesedést; agyödémát, cukorbetegséget, túlzott éráteresztő képességet, korai pubertást, progeszteronhiányt okozhatnak.....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!