A kész fehér rizs kaloriáját hogy kell ki számolni?
Én előtte nem tudom le mérni mivel nem csak én eszek belőle. Ti hogy szoktatok csinálni?
És a levest hogy meritek?
Levesnel tudom hogy kb hany gramm leves fer a tanyerunkba. Amugy sima husleves vagy hasonlo 50 kcal/100 gramm, gulyas tobb, zoldseg kevesebb.
Rizst azt tudod csinalni hogy elotte lemered a teljes adagot amit mindenki eszik. Legyen pl 300 gramm. Kifozve is lemered legyen kb 550 gramm.
Akkor ha kifozve eszel 100 gramm rizst az ugyanannyi mint szarazon 300/550*100 gramm.
Illetve ha mindig igyanugy fozitek akkor onnantol tudsz ez alapjan szamolni, csak egyszer kell lemerni.
En pl kaloriabazis receptszerkezstojebe irom be. 300 rizs, 250 viz (ugye a kifott rizs-szaraz, nem az amit rateszek fozeshezL es ez a receot ugye megegyezik a fitt rizzsel.
Amugy rizs specko mert mivel ketszeres vizben fozzuk kb!!!!! Fele szarazon mint fozve
Yazioba be írtam hogy 50g rizst (kész rizst) ettem és az jött ki hogy 171kcal.
Akkor ezt így hogy számolom? Bocsi még mindig nem nagyon értem :(
Rosszul írtad be, mert 50 g száraz rizsnek vette. Külön keresd ki, hogy főtt rizs.
Kalóriagurun itt van pl:
Kiszámolhatod, hogy pontosan a te főzésed után mennyire jön ki, tehát mennyi vizet vett fel, de annyira nem nagy a különbség, szerintem nem érdemes vele vacakolni. Simán vedd a főtt rizst a kalóriatáblázatból.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!