Kezdőoldal » Fogyókúrák » Kalóriaszámlálás » Nagyon lassan fogyok. Mit...

Nagyon lassan fogyok. Mit csinálhatok rosszul?

Figyelt kérdés

Leírom egy átlag napi étkezésemet.

Reggeli: nincs rá idő, és nem is bírok reggel enni.

Ebédre: kb 4 dl leves. Mindig másmilyet, pl: húsleves, bableves, májgombócleves, tojásleves, stb… kb 250 kalória lehet.

Másodiknak: Mindenfélét. Rántott húst nagyon ritkán eszem, kb havi három étkezést teszi ki. Mivel én főzök, megy is a nyavalygás, hogy miért nem főzök valami “normálisat.”

Saláta + natúrhús, spenót + egybefasírt, sülthús + rizs. Szoktam tarhonyás húst enni, sajtos húst krumplipürével, illetve rakott tésztát is. Párolni is szoktam zöldséget köretnek. Mindig odafigyelek a mennyiségre. Akármilyen hizlalót is főzök, lemérem, mert ebédre nem ehetek többet 20 dekánál.

Vacsora: kb ugyanazt szoktam enni, mint ebédre.

Mozgás: csak sétálni szoktam. Mostani hőségben ritkán tudok, de télen, ősszel, illetve tavasszal mindennap 7-10 kilométert megyek átlagosan.

Nasi: egy dupla presszót iszom 3 kockacukorral, kb két kanál tejszínhabbal.

Csoki: soha

Üdítő: soha

Chips: soha

Napi 2-2,5 liter vizet iszom.

A probléma, hogy 45 kiló súlyfelesleg van rajtam, és november óta csak 10 kiló ment le. 125-ről 115 lettem, ez nagyon - nagyon kevés. Volt egy elképzelésem még a legelején, hogy másfél év alatt lemegyek 75-80 kilóra. De ezzel a tempóval akár 6 évig is eltarthat ha már most is ilyen kínkeservesen mennek le a kilók, akkor a cél felé közelítve még lassabb lesz.

Orvosnál már voltam, egészségem nem akadályozhatja a fogyást. Mit csinálok rosszul?

2023. júl. 23. 17:15
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

A lassu fogyas azt jelenti, hogy nincsen akkora kaloriadeficit, mint amekkorat gondolsz. Ez most vagy azert van, mert tobbet eszel, mint goldolod (egy nap naplozasa lenyegtelen, itt hetek, honapok deficitjerol beszelunk), vagy kevesebbet hasznalsz fel, mint gondolod.

A kevesebbet hasznalsz fel nem csak a sport hianya miatt lehet, hanem hormoningadozasok miatt is. Eleg vizet iszol? Eleget alszol? Mennyit stresszelsz? Azt hogy vezeted le?

Csinalj apro valtoztatasokat, mondjuk hetente, es figyeld meg a hatasukat. Pl ezen a heten igyal 2 liter vizet naponta, es semmi mast. Figyeld meg, ez milyen valtozast okoz, aztan jovo heten valami mast, pl. ne egyel ket levest naponta, vagy edd a felet, mint eddig.

Igy ki fogod tapasztalni, mi az ami az utadba all, es meg tudod oldani, nem nekunk kell latatlanban kitalalni.

2024. máj. 23. 17:01
 12/12 A kérdező kommentje:

167 centi vagyok.

11# A levesben nincs sok kalória és szeretem is, ezért is jó választás. Ma sem ettem mást, mint egy nagy tányér levest főtt hússal. Nincs is étvágyam. Biciklizni szoktam mostanában esténként. 1600 kalóriát eszem/nap.

2024. máj. 28. 15:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!