Kezdőoldal » Fogyókúrák » Kalóriaszámlálás » Nagyon lassan fogyok. Mit...

Nagyon lassan fogyok. Mit csinálhatok rosszul?

Figyelt kérdés

Leírom egy átlag napi étkezésemet.

Reggeli: nincs rá idő, és nem is bírok reggel enni.

Ebédre: kb 4 dl leves. Mindig másmilyet, pl: húsleves, bableves, májgombócleves, tojásleves, stb… kb 250 kalória lehet.

Másodiknak: Mindenfélét. Rántott húst nagyon ritkán eszem, kb havi három étkezést teszi ki. Mivel én főzök, megy is a nyavalygás, hogy miért nem főzök valami “normálisat.”

Saláta + natúrhús, spenót + egybefasírt, sülthús + rizs. Szoktam tarhonyás húst enni, sajtos húst krumplipürével, illetve rakott tésztát is. Párolni is szoktam zöldséget köretnek. Mindig odafigyelek a mennyiségre. Akármilyen hizlalót is főzök, lemérem, mert ebédre nem ehetek többet 20 dekánál.

Vacsora: kb ugyanazt szoktam enni, mint ebédre.

Mozgás: csak sétálni szoktam. Mostani hőségben ritkán tudok, de télen, ősszel, illetve tavasszal mindennap 7-10 kilométert megyek átlagosan.

Nasi: egy dupla presszót iszom 3 kockacukorral, kb két kanál tejszínhabbal.

Csoki: soha

Üdítő: soha

Chips: soha

Napi 2-2,5 liter vizet iszom.

A probléma, hogy 45 kiló súlyfelesleg van rajtam, és november óta csak 10 kiló ment le. 125-ről 115 lettem, ez nagyon - nagyon kevés. Volt egy elképzelésem még a legelején, hogy másfél év alatt lemegyek 75-80 kilóra. De ezzel a tempóval akár 6 évig is eltarthat ha már most is ilyen kínkeservesen mennek le a kilók, akkor a cél felé közelítve még lassabb lesz.

Orvosnál már voltam, egészségem nem akadályozhatja a fogyást. Mit csinálok rosszul?

2023. júl. 23. 17:15
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Ne a dekákat mérd, hanem a kalóriákat számold.
2023. júl. 23. 17:38
 2/12 anonim ***** válasza:

Tényleg nem tűnik soknak, amit eszel, de azért össze kéne számolni rendesen a kalóriákat egy hétig. Ha az jön ki, hogy nem sok, mondjuk tényleg átlag napi 2000 alatt vagy, akkor elkezdenék variálni a makrókkal. Hátha a szénhidrát-zsír arány eltolása (első tippként a zsír növelése) segít.

Ha ez sem, akkor arra következtetnék, hogy peches vagy és a te szervezetednek ilyen alacsony a kalóriaigénye. Esetleg ha izomtömeget növelnél, azzal javíthatnál a helyzeten (az izomnak nagy a "rezsije", éjjel-nappal, pihenés közben is enni kér, növeli a napi kalóriaszükségletedet, ergó ugyanannyi kaja mellett gyorsabban fogsz fogyni). Hogy kell-e változtatni az étkezéseden ahhoz, hogy izomtömeget növelhess, az elsősorban attól függ, mennyi izom van rajtad jelenleg. A gyaloglás nem az a kifejezetten izomépítő sport, szóval valószínűleg kevés az izomtömeged és így az elején könnyű lesz növelni.

2023. júl. 23. 17:39
 3/12 anonim ***** válasza:
60%

Valószínűleg a főzési szokásaidban van a bibi. Én régen azon csúsztam el hogy pl a hagymát olajon megdinszteltem. Csak az olaj golt kb 400 kalória és akkor még semmi más nem volt az etelben.

Muszáj lenne ha főzöl, grammra kiszámolnod hogy pont miket tezsel bele mert anélkül sajnos nem lehetsz biztos. Így azért nem tudod mi a sok kalória mert amit beviszel, az egyes alapanyagokét se. Én akkoeiban sokmindenen meglepodtem, pl egy szelet sajt 100 kcal, ami a napi adagom kb 5 szátaléka.

Ha meg nem akarsz méricskélni mert nem tartható számodra, akkor meg maradjon a mostani tempó

2023. júl. 24. 00:25
 4/12 A kérdező kommentje:

3# Az egész család azt eszi amit én.

Van, aki kétszer is szed. Van aki csak egyszer, de kb 30%-kal több mint az én adagom. Ha annyira hizlaló lenne az étel, a családban mindenki kövér volna, de egyedül csak én vagyok.

2# Egy hónapig vezettem a kalóriabázist, mindent beleírtam, ott mindig heti 1 kilót/1,2 kilót írt fogyásnak. Egyébként ránézésre is a normál adag alatt eszem egy kicsivel. Meg is lettem szólva, hogy mi ez a gyerek adag. Mindig annyit eszem, hogy elmúljon az éhség, de ne lakjak jól. Így viszonylag keveset eszem és éhes sem vagyok.

Azt pedig, hogy pontosan mennyi izom van rajtam, nem tudom, de egyszer hülyéskedtünk a családdal, és a nők közül én nyertem szkanderban, meg súlyzóztunk, ott az apámnál többször ki tudtam nyomni egy adott súlyt. (Régebben sokat súlyzóztam, ma már nem jut rá idő.)

Nem vagyok izmos, sportos, de nem hinném hogy átlag alatti az izomtömegem.

Én csak egy átlagos testalkatot szeretnék… Miért olyan nehéz ez?

2023. júl. 24. 08:34
 5/12 anonim ***** válasza:

Egy csekkolás a kalóriákra nem árthat hiába mérted régen. Simán el tud csúszni az ember. Én se számolom naponta, amikor diétázok, de havonta pár alkalommal azért leellenőrzöm.

Az ok, amiért a család többi tagja nincs elhízva lehet az, hogy ők többet mozognak, plusz a férfiak alapból több energiát égetnek, mint a nők.

7-10 km séta nem olyan sok, én már 8,5-nél tartok most. Iktass be valami kis otthoni tornát is, legyen fokozatosan nehezebb, de a legfontosabb, hogy rendszeres legyen.

2023. júl. 24. 10:24
 6/12 anonim ***** válasza:
Sajnos van egyénfüggő része is. Én 65 kg-os, 174 cm-es nőként másfél-kétszer annyit eszem, mint a 75 kg-os, 190 cm-es apukám. Mindketten sokat mozgunk. És mindketten tartjuk a súlyunkat. Én szerencsés lapot húztam, ő meg rosszat, ha nem akar elhízni, nem ehet többet, maximum ha még többet mozogna.
2023. júl. 24. 13:04
 7/12 anonim ***** válasza:

Azt csinálod rosszul, hogy nem számolod kalóriákat. Amíg szem alapján próbálod belőni, több száz kalóriát lehet tévedni. Ha ez egy héten párszor megismétlődik már oda a fogyás.

"szoktam tarhonyás húst enni, sajtos húst krumplipürével, illetve rakott tésztát is." Sajt, tészta, krumplipüré, csak ebből a példából rögtön 3 kalóriadús kaja van amiből még ha keveset is eszel, lazán túl lehet tolni a kalóriát.

Számolj, más opció nincs.

Az meg hogy a családod többet eszik de nem kövérek számodra semmilyen szinten nem releváns, mindenkinek egyéni szükségletei vannak.

2023. júl. 25. 13:39
 8/12 A kérdező kommentje:

7# Mikor számoltam sem fogytam.

Tegnap beírtam mindent, továbbra is heti 1 kiló fogyást írt. Hiába írom, ugyanannyit eszem. A minimumot fogyasztom.

2023. júl. 25. 19:10
 9/12 A kérdező kommentje:

Na máma naplóztam, hogy mit ettem. Lemértem és mindent feljegyeztem.

1800-ra saccoltam.

Délben: leves, saláta, natúr hús, öntet.

Kávé.

Délután: müzli tejjel.

Késő délután: ugyanaz mint délben, csak tortillába “csomagolva”

Séta: eső miatt csak 40 perc

Összes bevitt kalória 1500

Pedig mindent lemértem, még a hozzávalókat is a kávéba, még a tejet is külön és a müzlit is.

Elment ezzel a számolgatással összesen 10 percem ma, ha nem több, és nem lettem okosabb.

2023. júl. 26. 00:44
 10/12 anonim válasza:
Hany cm vagy?
máj. 23. 15:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!