Mit csinálhatok rosszul, hogy ilyen szerencsétlenül fogyok?
Skinny fat voltam (vagyok) és szerettem volna egy vékonyabb, sportosabb, tónusosabb testet. Átálltam egy egészséges étrendre, amiben azért időnként van kisebb-nagyobb mennyiségű édesség, mert arról nem tudtam/tudnék lemondani. De ezt leszámítva kevesebbet és egészségesebben eszek, mint korábban. Heti 5-6 alkalommal 1 órát itthon tornázok, saját testsúllyal edzek. A "térfogatom", vagy nem is tudom hogy mondjam, kisebb lett, tehát széltében kisebb lettem, a sziluettem vékonyabb. De a hasam ugyanolyan hájas és nagy maradt, a combjaim, fenekem is lötyögős. Mit rontok el szerintetek? Kb.háromnegyed éve csinálom, maholnap elérem a célsúlyomat, de nem éppen így képzeltem el :( Genetika lehet? Vagy kevés a fehérje? Vagy nem szabadna édességet ennem? Vagy mit csinálok rosszul valamit?
165 cm, 63 kiló voltam márciusban, most 57. Edzős napokon napi 1700-1800 kcal körül.
Azt nem írtad, hogy fiú vagy lány. Genetika is lehet, de hormon háztartás is. Férfiaknál alapból hastájon ragad le sok zsír, míg a nőknél belső combon, fenéken és mellen. Az én családom tökéletes példa a hormonbeli különbségekben. Bátyámnál magas a tesztoszteron, így a hasán kívül sehol sincs zsír. Nálam már jóval kevesebb a tesztoszteron sajnos. Semmi testszőr, teljes haj stb és nekem a belső combomon van extra zsír meg vannak még férfimelleim is, még az életmód váltásom után is. Ami viszont sokat segített, az a hormon "menedzselés". Nem eszek semmi szója tartalmút, plusz átnéztem egy tonnányi cikket arról, hogy miként lehet fokozni, szinten tartani a tesztoszteront és betartom azokat. Próbálok nagyobb súlyokat emelni (amíg voltak kondi termek), étrendemben vannak hormon fokozók, királydinnye kivonatot is szedek (Ennek hatékonysága vitatott) és a hónapok alatt láttam magamon a változást.
A másik rendkívül fontos dolog, a testtartás. Ennek is HATALMAS szerepe van abban, hogy hogyan itéled meg és mások hogyan ítélik meg a testképed. Csinálj olyan egész testes gyakorlatokat, amik kiegyenesítik a hátad, egyensúlyba hozzák a vállaid, helyre rakják a térdeid, kiegyenesítik a medencecsontod, satöbbi. Menj el gyógytornászhoz egy állapotfelmérésre és ott elmondják, hogy min kell változtatnod. Fel fog írni egy szett alapgyakorlatot, amiket el kell végezni. Csak próbáld ki a tükör előtt, mekkora a változás, ha kitolod a mellkasod és összébb zárod a lapockáid. Már be se kell húznod a hasad :)
Meg amint izmot szedsz fel, másképp fog rajtad állni minden... a zsír is, meg a ruha is :)
TL:RD... hormon menedzselés, testtartás és izomtömeg növelés/tónusozás.
Lehet, hogy van, akinél pl hasról megy le utoljára, vagy nehezebben. Lehet, mire hasról lemegy a nagyja, a többi helyen már alig lesz zsír. Ha ilyen a genetikád, akkor kitartó munkára lesz szükséged, édességet minimalizálni kéne, vagy teljesen elhagyni. Ha zsírt égetnél, próbálj aerobozni pl gyors gyaloglás. Napi víz fogyasztás minimum 2-3 liter. Vitamin, ásványi anyag bevitelre figyelj. Legyenek egészséges szokásaid, ne diétázz, válts életmódot, amit tudsz tartani hosszú távon is. Lassan változtass, csak ahogy megy. Vezess be minél több egészséges szokást, vezess ki minél több egészségtelent. Ha napi ritmussá válnak a jó szokások, annál könnyebb lesz. Én ajánlom az alacsony zsír, mérsékelt fehérje, és leginkább lassú felszívódású szénhidráton alapuló étrendet. Figyelj a pajzsmirigyedre. Továbbá ajánlom a K2 és D3 vitaminokat.
Béres csepp nekem nagyon bevált. Amit megeszel, bizonyos értelemben abból vagy. Vigyél be egészséges dolgokat a testedbe.
Az izom a súlytól fog nőni. Főleg a farizom. Szoríts a térdhajlatodba súlyzót és térd-könyök helyzetben emelgesd. Vagy lábsúlyt.
Én most hogy zárva a terem, mindkettőt bevetem.
És még ez sem elég. Így 3 hét elteltével, már érzem, hogy nem olyan kemény a fenekem.
Arra jó, hogy ne csoffagyjak el nagyon.
De!!! A súlyos guggolás, felhúzás, gépes izolálás pótolhatatlan. Sajnos.
Emeld a fehérjét és használj súlyt. És kezdj osztott edzéstervet. Nem kell minden nap, mindent edzeni mert ez is gátja a fejlődésnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!