Én vagyok ilyen szerencsétlen?
Nagy súlyról indultam (148kg) most 136kg vagyok és belassult nagyon a fogyásom ezért ma elkezdtem light kardió tornát.
Hááát még úgy is hülyén éreztem magam hogy senki sem látta. 30 perces videóból kb 15 percet bírtam de azt is úgy hogy nem tudtam a kezemet és a lábamat egyszerre mozgatni 🤣
Később jobban fog menni?
Persze csak ne ad fel ez a fontos.
Csak óvatosan azért ne ugrálj mert nem tesz jót az ízületeidnek ilyen sok súllyal.
Az emberi test lépésről lépésre képes alkalmazkodni az egyre növekvő terheléshez. Olyan nincs, hogy te ma eldöntöd, hogy holnaptól maratonfutó leszel és másnap lefutod a maratont.Az,hogy ez mennyi idő alatt sikerül az attól függ, hogy milyen alapokról indulsz.A
súlyodból kiindulva te a sportot messziről kerülted az eddigi életedben,így neked nem csak az izomzatnak kell adaptálódnia, hanem a szív és érrendszernek és az ízületeknek is szinte a nulláról kell kezdeni az alkalmazkodást a számukra eddig ismeretlen terheléshez. Ezért fontos a fokozatosság, ne akarj gyors eredményeket mert a 148 kilót se három hónap alatt szedted össze.Az fejlődés soha nem egyenletes, lesznek könnyebb, nehezebb periódusok kisebb stagnálásokkal amikor úgy láthatod, hogy sehova sem haladsz(sokan ilyenkor adják fel). Ne törődj vele, ez teljesen normális dolog, a kitartás meg fogja hozni az eredményt hosszú távon.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!