SOS! A halkonzervben az olajat is beleszámolják a kalóriába?
Figyelt kérdés
Megettem egy pici 80grammos rio mare hal konzervet olíva olajban, de a nagy részét leöntöttem róla.2023. jún. 23. 17:04
2/7 Justinianus válasza:
Bele. 100 g teljes termék 400 kcal. Abból az olaj 40 g, kb. 360 kcal.
Nem véletlenül üzemanyag. :)
4/7 anonim válasza:
A lecseoegtetett termékre vonatkozik a kaloria
5/7 anonim válasza:
Ha jól látom, expliciten rá van írva, hogy a tápértéktáblázat 100 g "teljes termékre" vonatkozik, tehát az olajjal együtt értendő. Az adatok alapján is ez a reális, a tonhal maga nem lenne annyira zsíros, mint ami a táblázatból kiolvasható.
6/7 anonim válasza:
Sok halkonzervnél rá van írva a töltőtömege is, amiből tudsz számolni. De nyilván az olaj 100%-t nem tudod róla leszedni. Kalóriában pedig benne van az olaj.
7/7 anonim válasza:
Trükk: leméred, mennyi olajat csorgattál le :-)
Amúgy szerintem kötelező a töltőtömeg feltüntetése.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!