Mit gondoltok a kalória számlálsról ?
Elfelejtettem válaszolni, hogy mit gondolok róla :) : abszolút nem mindenkinek való, de különösen mostanában itt az oldalon mindenkinek ezt nyomják, mint az egyetlen utat a fogyáshoz. Vannak esetek, amikor a kalóriaszámolás kifejezetten káros is lehet, ez egyénfüggő.
Szerintem kiváló módszer a fogyásra, gyorsan képet kap az ember a fogyasztásáról - hosszú távon pedig mindenkinek el kellene hagynia, akinek nincsenek professzionális céljai a fizikumával vagy nem külön élvezi, hogy mindent számol.
Szerintem alapvetően jó módszer, DE, a helyén kell kezelni, nem bekattanni egy utolsó szelet uborka miatt is. Illetve azért más tényezőket is érdemes figyelembe venni fogyáshoz. Nem csak a kalória számít.
Nekem sokáig nem is kellett kalóriákat néznem, anélkül is fogytam. Az utolsó 3 kilónál viszont jól jött. Azóta meg megszokásból használom csak. Nem kell rögeszmésnek lenni. Hajszál pontosan úgyse lehet számolni több okból sem, de ha elakad az ember, akkor segíthet az alkalmazása, rávilágíthat arra, hol lehet nagyobb hiba. Pl ha túlságosan alábecsüljük a zsír mennyiségét.
10-11-13!
Már a második válaszodban te is "összekeverted" a számolást a deficittel, utána a harmadikban is :).
Aztán a "mindenki" aki lepontozta pl a 11-es válaszod, az jelenleg 5-ből 2 ember.
Fogyni pedig csak akkor tud bárki, ha kalóriadeficitben van, kalóriatöbblettel lehetetlen. Hogy ehhez számolnia kell, vagy nem, az más kérdés. Valamint önmagában a kalóriadeficit nem jelent egészséges táplálkozást.
14. Idéznéd, hogy hol kevertem össze?
Azt meg nem tudom hol mondtam, hogy kalóriatöbblettel lehet fogyni, meg hogy nem csak akkor tud fogyni bárki, ha kalóriadeficitben van. Az egészség-kalóriadeficit témakörről pedig egy szót sem szóltam. Nem igazán értem tehát, hogy mi a gond az írásommal, remélem kiderül.
Engem nem a lepontozás érdekel (azt sem tudom hogyan lehet látni, hogy hány ember pontozott egyáltalán), hanem az, hogy a lepontozás mit tükröz, és jelen esetben nem megfelelő tudást - ezért nem szeretem, ha a megalapozott válaszok piroslanak, mert sokan azt hihetik, hogy helytelen, pedig pont ellenkezőleg. Sajnos ez sok helyen így van, mert itt tényleg mindenki boldog-boldogtalannak a kalóriaszámolást javasolja, persze, hogy lepontozzák azt, aki azt mondja, hogy erre jobban kellene figyelni - de remélem ezek az emberek majd idővel haladnak a korral, még ha most le is vannak maradva jó pár évvel (vagy évtizeddel, kinek mi) vagy nem jó helyről tájékozódnak eleve, nem tudhatom melyik.
"Azt hiszem az összes eddigi válasz összekeverte a kalóriaszámolást, amire a kérdés vonatkozott, a kalóriabevitellel/kalóraideficittel"
Ezért vagy lepontozva. Nem kevertük össze, annyira összefüggő és egyértelmű a két dolog, hogy automatikusan együtt kezeltük. Nyilván nem az volt a kérdés hogy számolgatástól fogy-e az ember önmagában. Szerinted arra irányult a kérdés, hogy konkrétan a fejben matekozas fogyaszt-e? Ezt tényleg ki kellett javítani, hogy mindenki szarul mondja csak te nem?
Na ezért vagy lepontozva.
Hiszti? ok, látom nehéz érteni, hogy mi volt a lényege a mondandómnak, nem ragoztam semmit. remélem most már elég rövid voltam.
mint mondtam, nem érdekel a lepontozás, ezt is nyilván nehéz értelmezni. tessék itt egy másik, amit lehúzhattok (kiváncsi vagyok a dolog fordított pszichológiájára amúgy :D).
Az egyetlen modszer ami szaz szazalekos sikert iger. De csak akkor ha az ember jol csinalja. Rengeteg mindenen csuszhat el (keszetelek, rosszul bevitt sajat receptek, nem irsz fel mindent stb).
De ha valaki jol cisnalja, garantalt a siker. Ha jol van megszabva a keret akkor egeszseges utemu is lesz a fogyas.
Konrketan a biologiad ugy mukodik h beviszel valami ebergiat, elegetsz valamit es ha tobbet viszel be hizol, ha kevesebbet, fogysz. Ha szamokod a kaloriat, akkor biztos lehetsz benne, hogy fogyni fogsz
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!