Kezdőoldal » Fogyókúrák » Kalóriaszámlálás » Rizs kaloria számolá?

Rizs kaloria számolá?

Figyelt kérdés

Azt hittem ertem a kcal számolást, de rájöttem, hogy mégsem.

Szóval legyszi tegyetek helyre.

Előre szeretnék rizst főzni, dobozolni a hetre.

Ha egy adagot foznek akkor tudom, hogy 40 gr-t kimerek szárazon es mennyi az annyi.

De ha a hetre 3*40 gr rizs kéne ebedre, akkor azt úgy csinálom, hogy megfozok 120 gr rizst, lemerem az egészet és elosztom harommal.

Igy pontos lesz a szamolas?

Bocsi a hosszú es korulmenyes kerdesert, de osszezavartam magam.

2023. jún. 16. 22:05
 1/5 anonim ***** válasza:
82%

Megfogod a 120g nyers zsirt, megfőzöd, kapsz x mennyisegu fott rizst, legyen az egyszeruseg kedveert 300g, ezt szetcsomagolos 3db 100g-os pakkra.

De kb ezt irtad :)

2023. jún. 16. 22:19
 2/5 anonim ***** válasza:
48%

Rizst ne főzz előre egy hétre, mert veszélyes lehet. Max. 3-4 napig tarts a hűtőben, de ha lehet, még kevesebb ideig. Lehet, hogy egy hét múlva is még épp jó, de megeshet, hogy olyan módon rossz, hogy kívülről nem igazán észleled.

Ha pedig egyszer már újramelegítetted, azt már ne rakd vissza a hűtőbe.

2023. jún. 16. 22:55
 3/5 A kérdező kommentje:
Koszi:))
2023. jún. 16. 23:08
 4/5 anonim ***** válasza:
54%

2,7-2,8 a főtt rizs a szárazhoz képest.

Szóval 300g kifőtt rizs, az kb 115-125 száraznak felel meg.

De én személy szerint mindig főtten mérem és ilyen 130 kalóriát írok rá fel. (100 grammra)

2023. jún. 17. 00:14
 5/5 anonim ***** válasza:
100%
Jól írtad, igen.
2023. jún. 17. 06:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!