1kg csirkemellből sütés után lett 570g akkor most 1kg-val számoljak vagy 570g-mal? :D
Ezt se kérdezte még senki XD
Amúgy mindent nyersen kell mérni.
Miért számolnád bele? :D
A hús vizet veszít, valóban. Vizet. Víz = 0 kalória
1kg csirkemellből lett 570g.
A kalóribázisban fel lehet vinni recepteket, ott úgy működik, hogy beírod az 1kg csirkemellet és az elpárolgást is. Azaz, hozzávalók: 1kg csirkemell, elpárolgás -430g (a mínusz jel fontos).
De ezt fejben is ki lehet nagyjából számolni. 100 csirkemell 120 kalória, ha sütve 50g, akkor abban 240 kalória (hiszen az 50g a 100g fele).
A te estedben ez kb. 220 kalória lehet + a zsíradék, ha használtál hozzá.
U.i.: Jól kiszáríthattad ezt, mert nekem 1kg csirkemellből rosszabb esetben is 700+ gramm jön ki :D
100000x csináltam már csirkemellet, tisztában vagyok vele, hogy működik, de köszönöm a tájékoztatást. :D
Én csak azt mondtam, hogy mindent nyersen mérünk. Az 570g sült csirkemelled kalóriatartalma megegyezik az 1000g nyers csirkemmel. Ez nem valami kitaláció, ez így működik..
Ahogyan 100g száraz rizset ha megfőzöl, lesz belőle 300g főtt, de attól függetlenül a 300g főtt rizs a 100g száraz rizs kalóriatartalma lesz.
"Mert ha nyersen szamolod akkor bele szamolod a vizet is azert"
Akkor öntsünk tiszta vizet a pohárba!
Az általános kalóriaértékek átlagszámok az adott termékekhez. A húsok, meg persze más is, veszít folyadékot az elkészítése során, viszont ennek a mennyisége elkészítéstől függ, lényegében mindenki másképp csinálja. Sült húsra számolni emiatt nagy szórással lehetne csak kivitelezni, ami használhatatlannál is tenné a módszert a nagy hibaszázalékkal. Szóval észszerűbb a nyerssel számolni, mivel az pontosabb adat. Mindent nyersen összeadni, majd az értéket a kész ételre vonatkoztatva lehet megkapni annak a kalóriatartalmát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!