Hogyan fogyjak le, ha iszonyatosan gyenge vagyok?
Sétálni is jó! 1 óra sétával kb. 300 kalóriát égetsz el, ami már heti szinten 2100 kcal, és a sétát lehet folytatni tovább is, nem túl nehéz folyamat.
A gyengeséged lehet az étrended miatt is... voltál orvosnál a gyengeséged miatt?
Én jelenleg fogyásban vagyok, alacsonyabb testzsírszázalékot szeretnék, nincs rajtam felesleg szinte, viszont némi + kalória égetés miatt rengeteget sétálok. Tényleg rengeteget.
A sétálás is nagyon jó eszköz arra, hogy meglegyen a kellő deficit.
Egyél 1600 kalóriát minimum, és tűzd ki minden egyes nap célnak a 10.000 lépést. Ez körülbelül 1 óra 10-20 perc sétálást jelent, ha folyamatosan szeretnéd letudni. Ezzel simán elégetsz 300 kalóriát minimum.
Arra figyelj, hogy ne koplalj és hetente igyekezz maximum a testsúlyod 1%-át elveszíteni, ez még az egészséges ütem felső határa. (0.5%-1%)
Akkor ezek szerint ezekben az online kalkulátorokban nem lehet bízni? Megnéztem a sétálászt 1 órára, súllyal, életkorral, nemmel, és 170 kcalt kaptam. Persze elhiszem nektek mert szerintem itt én értek ehhez legkevésbé, csak akkor honnan tudok tájékozódni? Mindenre csak nem írhatok ki kérdést :')
A gyengeséget úgy értettem, hogy az erőnlétem valahol a béka segge alatt van, ezért nem is tudok normális hosszúságú és intenzitású edzést csinálni :/
Köszönöm szépen a válaszokat, nagyon hasznosak voltak!
Ilyenkor az van, hogy szép lassan felépítesz egy edzéstervet magadnak.
Én lassan 4,5 éve lesz, hogy életmódot váltottam, lefogytam kóros elhízásból normál súlyra. Annyira le voltam gyengülve, hogy ha a megszokott munkahely/ hazaút( kb 10 perc séta oda és 10 vissza) útvonalon felül kellett sétálnom, már többnapos izomlázam volt utána, és kapkodtam a levegőt +1 utcányi laza sétától is.
Ezt szép lassan fokozatosan felhoztam annyira, hogy ma már heti 5x2 órát sportolok.
Valahol el kell kezdeni😊, és akkor idővel fogsz fejlődni.
Amíg deficitben vagy, fogyni fogsz, nem feltétel a sport, de nyilván könnyebb vele.
Egyébként próbáld meg ezt: 1 perc futás, 5 perc séta, aztán ismétlés. Először mondjuk félórát, aztán lehet emelni. Előbb utóbb erősödni fogsz (nyilván elégséges étrend mellett).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!