Kezdőoldal » Fogyókúrák » Kalóriaszámlálás » Ez így belefér az egészséges...

Kerdesekkel teli kérdése:

Ez így belefér az egészséges életmódkereteibe?

Figyelt kérdés

Olivaolajon megpiritottam 80g hagymát, 150g csirkemellet, 200g zöldségleves alapot, borsot és delikátot használtam ízesités gyanánt

(+ugye a víz)

Ehetem többször is?

/zöldségleves/

2023. márc. 28. 15:07
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
#9 pedig nem ostobaság, ami az idézőjelben van. Azért problémás a zsíradékok melegítése, mert PAH (azaz policiklusos aromás szénhidrogén) keletkezik, ami erősen rákkeltő. A kókuszzsírnál ez sokkal elenyészőbb, mint a többi növényi zsíradéknál. De ez leginkább akkor kérdés, ha bő olajban sütsz, és mint sokan, többször akarod felmelegíteni, és használni. Grillezésnél, pirításnál kevésbé jelentős, ha nem max lángon/fokozaton csinálod.
2023. márc. 29. 07:30
 12/16 anonim ***** válasza:
57%

Érdekes hogy az "egészséges" kapcsán mindenki a kiskanál olivaolajon van fennakadva, pedig ebben a karjában a legnagyobb probléma nem ez, hanem a delikát.

Idézem az össszetevőket: nátrium-glutamát, dinátrium-guanilát, dinátrium-inozinát, maltodextrin, pálmaolaj, aromák....

2023. márc. 29. 08:19
 13/16 NTBS ***** válasza:
Igen.
2023. márc. 29. 09:36
 14/16 anonim ***** válasza:
12 . Én írtam, hogy delikátot nem tennék rá inkább rendes fűszereket. Az olivaolaj pedig nem való sütésre. Ennyi vele a baj konkrétan.
2023. márc. 29. 15:21
 15/16 A kérdező kommentje:

Olivaolaj helyett használjak kókuszzsírt?

Vagy mi az a zsiradék, ami kevésbé káros?

2023. márc. 29. 18:06
 16/16 anonim ***** válasza:

"Olivaolaj helyett használjak kókuszzsírt? Vagy mi az a zsiradék, ami kevésbé káros?"

Nem értetted, amit írtunk? Hevítéshez, sütéshez egyetlen zsiradék vagy olaj sem optimális dietetikailag, mert rákkeltő anyagok és transz-zsírok képződnek bizonyos hőfok, hőkezelés fölött. Ennek nyilván főleg akkor van jelentősége, ha minden nap bő olajban, bő zsírban sütöd a jól megégetett mirelit kajáidat. Ha te egy ici-pici olívaolajat spriccelsz a hagyma alá, hogy megpirítsd, azon pont nem fog múlni az egészséged, úgyhogy valójában mindegy, hogy az olívaolajat lecseréled-e kókuszzsírra. Bárcsak mindenkinek ezen múlna az egészsége. Ez csak a táplálkozás egy nagyon apró szelete, a táplálkozás pedig az egészséges életmódnak is csak egy nagyon apró szelete.

2023. márc. 29. 18:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!