Kezdőoldal » Fogyókúrák » Kalóriaszámlálás » Hogyan győzhetném le az...

Hogyan győzhetném le az édesség függőségem?

Figyelt kérdés
Fogyókúrára adtam a fejem, egyrészt unalom szempontjából,hogy valamivel le tudjam kötni magam hosszú távon, másrészt pedig eléggé rám is fér(16/L 80 kg körül). Egyébként maga az étel jól menne, edzést egyszerűen imádom csak az édesség az ami hátráltat és nincs miatta eredményem. Minden nap muszaj ennem édességet, nem bírom ki hogy ne egyek. Miután meg ettem hatalmas bűntudatom van és legszivesebben utána nem ennék egy hétig... sajnos elég sok édességet eszem, főleg mikor megbántanak/rosszul érzem magam. Van esetleg valami módszer ami segítene? Tudom hogy a mérték lenne a megoldás de valahogy sosem sikerült. Mindig "még egy kicsit " akarok és a végén elfogy az egész akármiről és akármennyiről van szó. Nagyon szépen kérlek titeket ne olyanokat írjátok hogy kover vagyok, vagy hogy ez az én hibám, mert tudom és ezért szeretnék változtatni.

2022. szept. 12. 21:25
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
83%
Ezt mi innen nem tudjuk megoldani, mert csakis rajtad múlik. Kezedben a kulcs, csak nem használod...
2022. szept. 12. 22:08
 2/20 anonim ***** válasza:
83%
Cseréld kevésbé kalóriadús dologra a nasit és/vagy korlátozd a mennyiségét.
2022. szept. 12. 22:16
 3/20 anonim ***** válasza:
63%
Én egész egyszerűen fehérjeszeletformájában beépítettem a napi kalóriakeretembe. Így ehetek édességet, de mégis fogyok.
2022. szept. 12. 22:38
 4/20 anonim ***** válasza:
90%
Kérdés honnan van az édesség? Nekem anno úgy sikerült ez, h megszűntettem a kísértést. Ez meg csak úgy lehet ha nincs otthon elől csoki. Megkértem a családomat h ne hagyják elől, hanem mindenki vigye be a szobájába a csokit amit magának vesz.
2022. szept. 12. 23:30
 5/20 anonim ***** válasza:
100%

Hasonlóan a négyeshez..

Esküszöm érzem a fájdalmadat, én se tudnék nemet mondani rá, ha ott lenne előttem.. ez sokat segített, ha nem veszed meg magadnak (ami amúgy nehezebb, mint hangzik elsőre, de könnyebb, mint megállni otthon, hogy ne edd meg), akkor ez sokat segít.

Másrészt meg néha egyél. A fogyókúra nagy buktatója, hogy ha nem szereted, abbahagyod. Márpedig ha mindent megtagadsz magadtól, azt nem szeretheted. Pl heti 1 tábla csoki az 500 kalória, nem ez fogja kinyírni, ha 5 perccel többet edzel naponta pl ugyanott is vagy nagyjából, mintha nem ennél csokit és annyival kevesebbet edzenél.

Vagy határozz meg egy kalóriakeretet rá, ami tartható, és abban bármit hetente engedj meg magadnak.

Én pl 2-3 naponta eszek egy Sport csokit vagy pl egy kis gabonapelyhet. Ugyanúgy fogyok, szóval működik 😊

2022. szept. 12. 23:43
 6/20 hosszúhajú ***** válasza:
100%
nekem az a tapasztalatom hogy függőséget kiváltani csak függőséggel lehet. meg az, hogy a hirtelen leállástól minden visszajön. nem próbálod meg kezdetnek diabetikusra cserélni az édességet? megértem hogy naponta ennél, kezdd úgy hogy oké, eszel, de csak olyat ami diétás. ez már egy kis korlát. a másik ami eszembe jut, hogy nem minden édesség egyforma, a tejtermékes joghurt azért nem mérhető össze egy duplacsokis keksszel. neki csokit egyél hanem csokipudingot... ilyenek. aztán innen nyilván lehet menni tovább.
2022. szept. 13. 00:07
 7/20 anonim ***** válasza:
76%

Írtak itt előttem jó ötleteket, de szerintem a kulcs az a következetesség és a szigor saját magaddal szemben. Addig írhatunk mi bármit, amíg nincs meg ez (szerintem). Én is imádom az édességet, nehezen tudok ellenállni, de én pl meg tudom állni, hogy ha eszek csak egy kocka csokit eszek vagy egy kanál fagyit és kész (nálam nehezítő tényező, hogy amúgy van egy édesszájú gyerekem is, így teljesen nem lehet eltüntetni a háztartásból, de maga az ötlet amúgy nem rossz).

Ami még eszembe jutott: ha saját magadnak veszed az édességet, akkor egyszerűen azt a pénzt, amit édességre költenél tedd félre bármire (edzos cuccok, új ruhák, nyaralás, bármi) így legalább lesz egy kis motiváció is, hogy spórolsz valami jobbra ezzel.

2022. szept. 13. 00:17
 8/20 anonim ***** válasza:

Szia. Az én módszereim ezzel kapcsolatban: hátha segít valamelyik.

-Havi 1x eszem cukros édességeket, ilyenkor a régi kedvenceimből választok 4 félét.

-Itthon állandó jelleggel NINCS semmiféle cukros édesség, sem konkrétan cukor, de még cukros kakaópor sem. Kérésemre a férjem ha szeretne édességet, azt nem itthon eszi, hanem pl munka közben vagy hazafelé jövet. Amikor én ehetek itthon havi egyszer, akkor ő is. plusz szintèn a kérésemre, ha a havi 1 alkalmas engedményen túl, nem tudok ellenállni, és felírok a heti bevásarlólistára édességet, ezt megbeszéltem vele, és tudja, hogy nem veheti meg. Én konkrétan utálok vásárolni, boltba menni, így az a veszély nem fenyeget, hogy csak édességvágyból elmegyek érte az üzletbe.

- a mindennapokban átálltam diabetikus, illetve egyéb, hozzáadott cukrot nem tartalmazó édességekre. Ezeket nagyon minimálisan fogyasztom, nem olyan intenzíven édesek és nem is hozzák ki belőlem azt a fajta erős függőséget, amit a cukrosak. Szóval simán tudok mértéket tartani, mindennapos fogyasztás mellett is. Cukros édességekkel ez nem megy!

Évek óta így csinálom, szép lassan lefogytam, és egy ideje màr súlyt tartok.:)

2022. szept. 13. 00:35
 9/20 anonim ***** válasza:
Nekem elég volt megnézni a kedvenc édességeim árát. Olyan szinten drágultak, hogy inkább otthagyom a boltban. És nem csak én, mert igen népszerű édességekről van szó amit gyakran fogyasztottak az emberek, most meg ott tornyosulnak a polcokon és max 1-2 hiányzik a dobozból. Legalább 3 kilót fogytam már, pedig nem fogyókúrázok, nem szándékosan csinálom, egyszerűen nem vagyok hajlandó annyit fizetni amennyit kérnek érte. Aztán ha egyszer észbe kapnak és visszaviszik az árát, akkor ismét rászokok és visszahízom.
2022. szept. 13. 01:02
 10/20 anonim ***** válasza:
75%

Az én saját tapasztalatom az, hogy ha 2-3 hétig meg tudod állni, hogy egyáltalán nem eszel édességet, elmúlik a sóvárgás. Utána simán elôttem lehet egyáltalán nem kívánom. Viszont ha aztán újra eszel, megint visszajön a vágy utána. Szóval én nem tartom jónak ezeket a módszereket, hogy "eszel de csak keveset", meg "egy hónapban egyszer". Mert ezek épphogy fenntartják a vágyakozást utána, és egy szenvedés lesz tartani magad. Míg ha teljesen kiiktatod, akkor az elején nehéz ugyan, de utána fenntartani már nem az.

Amúgy anyósom kezdôdô cukorbetegség miatt iktatta ki a cukrot teljesen, már évek óta. És ô is megerôsítette, hogy így, hogy egyáltalán nem eszi, egyáltalán nem is kívánja, sôt, émelyeg ha a tömény cukros dolgokra gondol. Pedig régebben ô is nagyon szerette a sütit, csokit. Szóval nem vagyok egyedül a tapasztalatommal.

Ez egy függôség, olyan mint a cigi. Le kell tenni teljesen, és elmúlik. Ha csak csökkented a mennyiséget, sose szabadulsz tôle.

2022. szept. 13. 04:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!