Kezdőoldal » Fogyókúrák » Kalóriaszámlálás » Hogyan győzhetném le az...

Hogyan győzhetném le az édesség függőségem?

Figyelt kérdés
Fogyókúrára adtam a fejem, egyrészt unalom szempontjából,hogy valamivel le tudjam kötni magam hosszú távon, másrészt pedig eléggé rám is fér(16/L 80 kg körül). Egyébként maga az étel jól menne, edzést egyszerűen imádom csak az édesség az ami hátráltat és nincs miatta eredményem. Minden nap muszaj ennem édességet, nem bírom ki hogy ne egyek. Miután meg ettem hatalmas bűntudatom van és legszivesebben utána nem ennék egy hétig... sajnos elég sok édességet eszem, főleg mikor megbántanak/rosszul érzem magam. Van esetleg valami módszer ami segítene? Tudom hogy a mérték lenne a megoldás de valahogy sosem sikerült. Mindig "még egy kicsit " akarok és a végén elfogy az egész akármiről és akármennyiről van szó. Nagyon szépen kérlek titeket ne olyanokat írjátok hogy kover vagyok, vagy hogy ez az én hibám, mert tudom és ezért szeretnék változtatni.

2022. szept. 12. 21:25
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:

Itt is sokan tapasztalták, amit én is. Ha sikerül teljesen leállni vele, utána nem hiányzik:

https://www.gyakorikerdesek.hu/fogyokurak__kaloriaszamlalas_..

2022. szept. 13. 04:42
 12/20 anonim ***** válasza:
Ne legyen otthon édesség, egyre kevesebbet láss belőle. Ha igazán van benned akaraterő, hogy márpedig lefogysz, akkor ez az akaraterő megbírkózhat vele.
2022. szept. 13. 06:44
 13/20 anonim ***** válasza:
Én édesség mellet is lefogytam, mivel edzés előtt ettem meg, minden nap egy kicsit. Majd biztos nem eszek, mikor imádom a sütiket is...
2022. szept. 13. 08:14
 14/20 anonim ***** válasza:
Figyeld ki hogy mikor van édességvágyad. Nekem pl minden ebéd után. Máskor sokkal ritkábban. A diettikusommal abban maradtunk hogy ilyenkor rogton ebed utan megeszem 2 kocka csokit vagy egy kis marok olajos magot. Ez nekem csillapitja a vagyat. Es tudom hkgy nem tettem kart mert ennyi belefert. A csokit meg 10 percig is elmajszolom es nem kivanom utana annyira
2022. szept. 13. 09:08
 15/20 anonim ***** válasza:

Aprankent valtoztass. Szerintem az edesseg fuggoseg letezo dolog. En eloszor annyit valtoztattam h pl delelott nem engedelyeztem mar magamnak nasit. Azelott mar a reggeli KVhoz is edes nasit ettem.. (Turorudika, zabkekszecske stb..) nem engedelyeztem magamnak nasit este nyolc utan. azutan en pl engedelyeztem magamnak egy ebed utani es egy vacsi utani nasit, de maximalizaltam a kaloria keretet. Egy nasi max 100-120 kcal lehet. (Ez egy kicsi turorudi, vagy egy cukormentes rudi, egy cukormentes muzliszelet stb. Egy tejszelet) ha nagyon szeretnek csokit, azt beepitem a 200-250 kcal max nasinak kcal keretbe. De pl. eszrevettem h tablas csokit nem erdemes vennem, mert benyomom a fel tablat, ezert ilyet nem tartok mar otthon.

Nutellat, uveges kremet nem tartok otthon, azt is addig eszem, amig latom. Ha megis szeretnek egy db nutellas palacsintat, akkor megveszem azt a 100 ft-os kiadagolt nutellat a boltbol..

Es leszoktam a "nehez" Edessegekrol. Maximum a Kinder markabol veszek edesseget, es inkabb a hutott verziot, soha se veszek ilyen snickers/mars/bounty es tarsai tomeny edessegeket.

Napi szinten a 28-30 g turorudi, tejszelet es cukormentes muzliszelet a slager. Ja meg vannak ezek a csokival bevont puffasztott rizsszeletek, azok is ilyen 96-98 kcal korul vannak.

2022. szept. 13. 09:10
 16/20 anonim ***** válasza:
74%

Nekem a tictac vált be. Rajottem hogy az a lenyeg hogy ragcsaljak es edes legyen. Egy narancsos tictacot elzsopogatok kb 5 perc alatt es az olyan erzes mintha 5 percig edesseget ennek folyamatosan.

Amugy meg sajnos minel tobb edes izt erez az ember, akar cukros akar mentes, annal jobban fogja kivanni az edeset. Szoval akaraterovel kezdodik es utana konnyebb

2022. szept. 13. 09:47
 17/20 anonim ***** válasza:
Csökkentsd az adagot. Ha pl eddig megettél 2 táblát egy nap, akkor csökkentsd le 1re. Pàr nap múlva azt féltáblára, pár nap múlva negyed táblára utána pedig minden 2.nap egy negyed tábla. Aztán heti egyszer egy csoki vagy egy negyed tábla. Nekem így sikerült. Van, hogy egyáltalán nem eszek akár hetekig, de ha esetleg mégis úgy érzem, hogy többet ettem, mint kellett volna akkor csak elmegyek sétálni este 2 órára.
2022. szept. 13. 10:39
 18/20 anonim ***** válasza:
100%

10. Egyénfüggő. Nem mindenkinek múlik el a sóvàrgás, csak mert teljesen megvonja magától. Nekem speciel az a tapasztalatom, hogy sokkal rosszabb. Többször is próbáltam régebben, nem vált be. Mindig hatalmas bezabàlás és a diéta teljes feladása követte az ilyen teljes édességmegvonásos hónapokat.

A havi 1x módszer viszont évek óta működik.

Szóval ilyen téren nem lehet általánosítani. Mindenkinek más a jó.

Plusz, érdemes elgondolkodni azon, hogy komolyan soha életében nem fog többet cukros édességet enni az ember? Nem valószínű. És ha egy ilyen több hónapos kiéhezettség utàn netán eszik egy szelet tortát egy szülinapi bulin, vagy esküvőn ( ha már meghívták), ez nagyon meg tudja borítani az addigi kitartást. Ez egyszerűen emberi dolog, nem vagyunk robotok.:)

2022. szept. 13. 13:03
 19/20 anonim ***** válasza:

[link]

Kicsit hosszú, de érdemes végighallgatni. Sok mindenre választ fogsz kapni.

2022. szept. 16. 19:02
 20/20 anonim ***** válasza:
Ne vegyél édességet
2022. nov. 10. 11:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!