Mit tegyek ha nehezen birok ellenállni az ételnek?
16 éves vagyok, 163 cm és sajnos 84 kg. Tudom hogy ez nagyon sok és nem szereteném azt a kommentet látni hogy sok a bmi értekem vagy ilyesmi, mert tisztában vagyok vele, ezért is szeretnék életmódot változtatni. A tél, pontosabban ünnepek alatt felszaladt kb 5 kg. Rengeteg születésnap, karácsony meg miegymás. Nagyon zavar ahogyan kinézek és azt hogy lassan nincs olyan ruhám amibe bele férek. Kb 20-25 kgt szeretnék leadni ami egyátalan nem kis idő/munka lesz.
Nem tudom hogy ez lehetséges e, de hozzászoktam a sok édesség és nagy adagú ételek fogyasztásához.
Ha rosszkedvem van, vagy stresszes vagyok eszek, vagy nagyon nagy vágyam van ételre. Hogyan tudnék visszaszokni a kisebb adagú ételekhez? Kb 2500 kcalt eszek napi szinten, de ezt méglejebb szeretném vinni(ünnepek alatt a napi 4000 kcal is megvolt, hanem több). Tudnátok segíteni hogyan tereljem el a figyelmem ha enni szeretnék?
Illetve aki leadott ennyi súlyt, milyen tanácsot tudnátok nekem adni, hogy kitartó legyek? Rengetegszer próbaltam már fogyózni, de mindig csak 1-2 hétig tartott az akaraterőm.
Mivel ott tartok, hogy az emberek közé sem merek kimenni, vagy tesi órán nem tesizek (es sorba kapom a rossz jegyeket) mivel szégyellem magam futni vagy akármit tenni, mivel érzem ahogy lötyög rajtam a zsír. Undorodom magamtól, de amikor ezt érzem akkor is ennék a rossz kedv miatt és komolyan undorodom magamtól ilyenkor. Nagyon szépen kérek mindenkit, hogy a negatív kommenteket hanyagoljátok.
Köszönöm a válaszokat/tippeket.
Fejben dől el.
Próbáld motiválni magad. Pro-kontra listát írni. Majd egyszerre csak kicsiket változtatni. Kevesebb ez, kevesebb az. A tartós célhoz nem ártana dietetikus.
Nehéz zöldségekkel és gyümölcsökkel pótolni a zsírt és a cukrot? Akkor próbál meg, vagy ne itt nyafogj. Ha rád jön az éhség akkor egyél meg több almát, banánt vagy narancsot, nem tudom melyik ízlik neked.
Elsősorban tudd hogy amiről te beszélsz, az unalmi ingeren alapuló éhség reflex.
Töltsd le a kalóriabázist, szàmolj minden étkezést. Sétálj napi egy órát. Alakíts ki napi, heti rutinokat, ezek visznek majd előre, ha elbizonytalanodsz.
Nekem pl van egy patikamérlegen kiszámolt napi étrendem, amiben biztos vagyok, hogy jó. Ha egy nap félrekajálok, másnap ehhez térek vissza.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!