Ha csak zsíros ételeket eszek, de kalóriadeficitben
vagyok+edzek is még, ugyanúgy fogyok mintha nem zsíros
ételeketből ennék?
Figyelt kérdés
2023. márc. 9. 21:09
1/8 anonim válasza:
Kalóriadeficit egyenlő fogyás. Mindegy, hogy mit eszel, ha kalóriadeficitben vagy, fogyni fogsz. Az más kérdés, hogy az egészséged, az érrendszered, a szíved, a koleszterinszinted és az emésztőrendszered meghálálná, ha nem zsírt zsírral ennél, de ennek fiziológiai jelentősége van, nem a fogyáshoz van köze.
2023. márc. 9. 21:15
2/8 anonim válasza:
Azért megnézném, hogy hogyan leszel deficitben, ha csak direkt zsírosakat eszel. Vagy elég neked ebédre 2 falat sült kolbász?
2023. márc. 9. 21:29
3/8 A kérdező kommentje:
Nem úgy értem hogy sült kolbászt, hanem eszek sonkát, kenyeret, sajtot, egy kis édességet is, puffasztott rizst, meg ilyenek..de ugye ezekben is van zsír. 1750 a keretem, mellette mozgok
2023. márc. 9. 21:32
4/8 anonim válasza:
A kenyérben és a puffasztott rizsben gyakorlatilag nulla zsír van, és a legtöbb édességben sem a sok zsír dominál, de ja, a sonkában és a sajtban tényleg van. Az 1750 kcal egyébként egy könnyen tartható keret, teljesen rendben van.
2023. márc. 9. 21:34
5/8 anonim válasza:
Ha a kalóriaszükségleted alatt maradsz nem fogsz hízni. Ellenben nem hiszem hogy hosszú távon egészséges csak zsíros kajákon élni.
2023. márc. 9. 21:49
6/8 anonim válasza:
5 ezt mond a ketosoknak:)
azt olvastam valahol - hogy igaz vagy kamu, nem tudom -, hogy ha ketozol akkor pl megemelkedik a jo koleszterinszinted is es mintegy lepucolja az erfalakat, tehat ebbol a szempontbol akar egeszsegesnek is mondhato.
"kiéget minden zsírt"
még egyszer: nem tudom, ez igaz-e vagy csak városi legenda, olvastam.
2023. jún. 23. 21:58
7/8 anonim válasza:
"ha ketozol akkor pl megemelkedik a jo koleszterinszinted"
Élből egy laikus, szakmailag teljesen cáfolt a jó koleszterin kifejezés. Rengeteg tanulmány bizonyítja, hogy a HDL koleszterin jó előtaggal való címkézése teljesen alaptalan, ugyanis a HDL koleszterin magas százaléka ugyanolyan káros hatással bír az érrendszerre és a szívműködésre, mint az LDL koleszterin:
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!