Kezdőoldal » Fogyókúrák » Kalóriaszámlálás » Így is lehet csinálni tényleg?

Így is lehet csinálni tényleg?

Figyelt kérdés

Olvastam, hogy bármit lehet enni csak az adott kalóriát nem szabad túllépni, ez igaz?

És így is sikeres lehet a fogyás?

Akkor pl lehet enni chipset és péksüteményt is?

2023. jan. 18. 07:31
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
88%
Igen ehetsz, csak utána mozogj többet/egyél kevesebbet másból.
2023. jan. 18. 07:50
 2/14 anonim ***** válasza:
100%

Amíg belefér a kalóriakeretbe, addig bármit lehet enni, chipset is, a péksütemény meg eleve nem tilos.

Az olyan "fogyókúra", amiben letiltott ételek vannak, nem ér semmit, mert utána csak visszahízol.

A kalóriaszámolás lényege, hogy a kereten belül ehetsz bármit, amire éppen rákívánsz. (És a chipset sem kell "lemozogni"!)

Viszont ahhoz, hogy közben jól érezd magad, az kell, hogy ne légy éhes, ez pedig csak akkor megy, ha az ételek nagy része kevesebb kalóriás, hogy nagyobb mennyiséget tudj enni belölük és ne éhezz.

Emellett ennek az is elönye, hogy ezt életed végéig tudod tartani, ha elérted a célsúlyodat, akkor valamivel megemelt kerettel, de meg tudod tartani a súlyodat is.

2023. jan. 18. 08:17
 3/14 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat ❤️

Szoktam mozogni, meg olvastam, hogy többet kell elégetned mint amennyit beviszel ugye kalóriában, néha nekem csak a felét sikerül.

2023. jan. 18. 09:24
 4/14 anonim ***** válasza:
100%
igen
2023. jan. 18. 09:55
 5/14 anonim ***** válasza:
42%

Igen, viszont arra érdemes figyelni, hogy a makrók kb. rendben legyenek. Csak cukorból is bevihetsz 1200 kcalt egy nap, fogyni fogsz, csak éhes is marad leépülnek az izmaid, meg vitaminhiányos leszel.

Néhány nap után automatikusan elkezded érezni, hogy a kalóriakeretednek minél nagyobb részét érdemes lenne barna kenyérre, barna rizsre váltani, ezekkel hosszabb idôre jóllaksz.

Meg ki is kell tapasztalnod, hogy neked mi az, ami épp jól is esik, laktat is.

2023. jan. 18. 09:58
 6/14 anonim ***** válasza:
77%

" olvastam, hogy többet kell elégetned mint amennyit beviszel ugye kalóriában, néha nekem csak a felét sikerül."

Ezt sokan félreértik: neked szükséged vagy egy alapkalóriamennyiségre az életben maráshoz (BMR), ez a szervezeted müködéséhez,a testhömérséklet fenntartásához szükséges energia, ez a legtöbb esetben 1300-1700 kcal között van a testméretektöl függöen, de ez arra vontakozik, ha csak fekszel és nem csinálsz semmit.

Ez alá menni nem szabad a kalóriamennyiséggel, az ez fölötti beevitt érték az, amivel lehet variálni, a fölösleges elégetni, de értelemszerüen ez nem mehet nullára a BMR fölött sem.

2023. jan. 18. 11:07
 7/14 A kérdező kommentje:
Akkor az sem probléma ha a felét tudom csak elégetni, nem többet?
2023. jan. 18. 12:00
 8/14 anonim ***** válasza:
60%
"Ez alá menni nem szabad a kalóriamennyiséggel" Ez amúgy nem igaz, csak kevés esetben hasznos/érdemes.
2023. jan. 18. 12:21
 9/14 anonim ***** válasza:
85%

Persze, hogy bármit ehetsz, csak mondjuk egy péksüti 500 kalória és egy óra múlva megint éhes vagy. Míg egy tál, vízzel főzött zabkása (még megcukrozva is) kevesebb ennél és fél napra eltelít. Ezért nem nagyon szoktak péksütizni azok, akik fogyni akarnak, nem azért, mert hirtelen hízol tőle 50 kilót.

Persze ez csak egy példa. A lényeg, hogy vannak olyan ételek, amiket érdemesebb enni, amikor nagyon odafigyelsz a kalórialimitre.

2023. jan. 18. 13:30
 10/14 anonim ***** válasza:
100%
Papíron tényleg a kalória számít, viszont az egészséghez, a jó közérzethez és tarthatósághoz kell a minőség is. Ha ultrafeldolgozott élelmiszerekből viszel be 2000kcal-át, akkor simán kopogni fog a szemed, míg ha jó minőségűből 1400-at, akkor meg úgy érzed majd, hogy totál tele vagy.
2023. jan. 18. 13:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!