Nőcik, ti mennyi napi kalóriát visztek be fogyókúra alatt?
Én jelenleg 84 kg vagyok, és 163 cm. Ülő munkát végzek, napi kb 40 percet sétálok minden nap.
A kalóriagurus kalkulátor szerint 1200 valamennyi kalória kellene naponta a fogyáshoz. Viszont ennyivel konkrétan éhenhalok. Mindig éhes voltam így!
Most beállítottam saját magamnak 1800 kalóriára. Egy hét alatt eddig ezt egyszer léptem át 35 kalóriával, a többi nap 1-2-3 száz kalória mindig maradt amit nem ettem már meg.
Jó lehet ez így? 1800 nem túl sok?
Na pont ez a baj a világgal, ami itt megy, elolvasnom is fájt.
Szóval az ilyen emberek miatt van az, hogy annyi önértékelési problémával küzdő ember van. Biztos nektek is van nehéz időszak az életetekben, vagy valami ami nehéz, ha az nem feltétlenül a súly. Igen, I. fokú elhízás a BMI szerint ez neki, és? Nem elég baj neki, hogy a helyzet ez, még le is kell vaddisznózni, dagadtozni, a 300+ kilós emberekhez hasonlítani? Változtatni akar, ami egy fantasztikus dolog, és mégcsak nem is mint egy eszetlen idióta, éhezve. Igenis helyesen, igenis jól. Tőlem ti egyetek 500 kalóriát, ti cseszitek szét magatokat, de mást erre ne biztassatok.
A Kérdező valóban sok felesleggel rendelkezik, szerintem tisztában van vele. Ha valaki segítséget kér, akkor így kell reagálni? Gondolkozzatok már el..
Kérdező! Csak hogy lásd, vannak még olyanok, akik nem tökéletesek, én felvállalom, hogy lassan 30 kilót fogytam, kb olyan magas vagyok mint te, és még nehezebb is voltam mikor változtattam. De kitartással sikerül. Ilyenek voltak, és lesznek, sajnos. Ne hagyd, hogy befolyásoljanak, az embert amúgy sem a súlya határozza meg pusztán. Változtatsz, ez jó, én szorítok érted! Ha megnézed a netes kalkulátorokban a kalóriaigényed valóban 1600at dob ki BMR értékre, amit valóban minimumként tartanod kell. Az ilyen 500 kalória tökéletes arra, hogy kiájulj. 1800 is lehet deficit neked, méghozzá fenntartható.
Nincs gond, engem nem hatnak meg az ilyen kis szarcsimbók unatkozó válaszolók, mint itt egyik-másik. Kompenzálni szeretnének valamit, csak nem nagyon megy nekik! 🙂 Ez csak dob az önértékelésemen, mert tudom, hogy az intelligenciaszintem bőven kenterbeveri ezeket a kis csírákat.
De egyébként azért nem vagyok bestresszelve emiatt a 84 kiló miatt, mert nehéz csontozatú vagyok. Úgyhogy engem nem is a mérleg befolyásol, sokkal inkább a centi. M,L méretű ruhákat hordok. 😊
Jelenleg az alapanyagcseréd kalória igénye kb. 1600 lehet. Azaz most elégnek kellene lennie az 1800-nak.
DE
A BMR kcal-igény a fogyással egyre csökken.
Ha 10 kilót leadsz már csak 1500 lesz. És így tovább.
Ez azt jelenti, hogy egyre kisebb ütemben fogsz fogyni az 1800-zal, majd megáll.
Ez ellen vagy további kalóriamegvonással vagy az egészségesebb módon egyre több mozgás beiktatásával lehet tenni.
1456
1506
1339
1447
1835
1541
1450
1705
Mióta elkezdtem így alakultak a napjaim, és így éhes sem voltam.
Ennyi idő alatt 84,4-ről lementem 82,2-re, de gondolom ez még csak víz.
163 cm 79 kg (83 ról)
1600 kcal
A cél először 62 kg (ennyi voltam korábban) utána ha úgy gondolom ez mehet lejjebb kb 55-ig
Ténylegesen "nehéz csontúnak" lenni jó. :)
Kevésbé veszélyeztet a csontritkulás.
Nekem madárcsontom van, a családomban pedig halmozódik a csontritkulás, még férfi ágon is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!