Ha amúgy odafigyelek az evésre, és járok edzeni is,de néha este megiszok 2-3 fröccsöt az még belefér? (Fogyni szeretnék)
Attól függ, mit értesz azalatt, hogy "néha este belefér". Tartósan heti szinten több alkalommal nem. Egyébként nem tartalmaz több kalóriát az alkohol, mint a zsír, bár valóban többet tartalmaz, mint a szénhidrát. 1 g ch 4 kcal, 1 g etanol 7 kcal, 1 g zsír 9 kcal.
Nem vagyok ellene, ha az ember néha megiszik egy pohár valamit. Hacsak nem vagy élsportoló, vagy gyógyult alkoholista, esetleg érzékeny rá valami oknál fogva, nem okoz semmi kárt, ha nem fogyasztod túl. A fröccs, főleg ha száraz borból készül, és aránylag híg, talán az egyik legjobb opció.
Én mindenképpen azt mondanám, hogy a lehető legritkább legyen a fogyasztása, de mondjuk egy családi összejövetelen nem kell felcsattanni, kiborulni, vagy másnap büntetni magad 1-2 pohár fröccs miatt.
Viszont igen, aránylag magas a kalóriatartalma, főleg, mert nem csupán alkoholt tartalmaz, hanem cukrot is, a túlfogyasztása pedig nyilván a diéta rovására megy (másról nem is beszélve).
"3 fröccs max 200 kcal szerintem belefér,plàne ha mozogsz is."
Szerintem szociális és egészségügyi okokból senkinél ne férjen bele napi 3 fröccs, mégha a kalóriakeret meg is engedné azt, de egymillió alkoholista országában egy ilyen válasz nyilván ciki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!