Jól számolom a kalóriámat?
Jó, hogy kiírtad a kérdést, mert nagyon elnézted volna a dolgokat.
Szóval:
Igen, igazad van abban a tekintetben, hogy úgy működik a fogyás/hízás, hogy kevesebbet/többet kell bevinned a szervezetedbe, mint amennyit elhasználsz.
Azt viszont garantálni tudom, hogyha te fogyni szeretnél és mondjuk 3500 kalóriát fogsz bevinni minden nap, mert ugye a telefonod szerint elméletileg ezzel deficitben lennél, akkor 100%, hogy nem fogyni fogsz, hanem hízni. Nyilván nem tudom a teljes aktivitásod naponta, de szinte 100%, hogy nem égetsz el ennyit 1 nap alatt, mert ez rengeteg.
Pontosan azért, mert ezek az okos eszközök (bármi, telefon, óra) túlbecsülik nem is kicsit az elégetett kalóriák számát.
De ezt csak úgy tudod megnézni, hogy ráállsz a mérlegre, eszel 1 héten X kalóriát és 1 hét múlva ugyanabban az időpontban (lehetőleg reggel, wc után) megméred magad megint.
Ha a várt eredményt kapod, akkor egyél ugyanennyit, ha nem, akkor változtass annak függvényében, hogy hízni vagy fogyni szeretnél.
A lépésszámlálók sose voltak pontosak. Elég sokféle mozgásra reagálnak, pl írtad a pakolást, arra is elhiszi, hogy lépsz, de nem is erről van szó.
Ahogy írták, a kalória számláló appok mindig felfelé kerekítik a mozgást, általában nem kicsit. Nem igazán tudom, ennek mi értelme, vagy miért így lett bekalibrálva, de a lényeg: soha ne hidd el ezeknek, hogy mennyit égetsz. Legjobb esetben is a fele. De lehet inkább a harmada.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!