Ha valaki 1200-1400 kalóriát eszik egy nap azt hogyan kell érteni, ha sportol is mellette akkor is csak ennyit eszik?
Kezdő vagyok a kalóriaszámlálással. A kérdésem arra vonatkozik,ha pl. 1400 kcal-t eszem egy nap, de mellette majdnem minden nap futok 1 órát, akkor ugyanúgy 1400 kcal-t kell ennem?
Akik írják, hogy kalóriaszámlálással fogynak, ők minden nap ugyanazt a kalóriát eszik?
Fogytam már egy év alatt 18 kg-ot, de még egy 6 kg jó lenne. Eddig nem számoltam, most 2 napja a kalóriabázison regisztráltam és írok be mindent.
(164 cm 67 kg)
rendben van neked az 1400 kcal. nekem is akörül van, hasonló magassággal
én minden nap ugyanannyit eszem ha sportolok ha nem. az a helyzet hogy bármilyen mozgás elég keveset éget ilyen kis testnek sajnos. és a sporttal elégetett kalóriát kb sehogy nem lehet kiszámolni. minden app vagy okosóra vagy képlet túlbecsüli. így könnyen eshetsz abban a hibába hogy túleszed magad miközben nem is veszed észre
ezért nem ajánlott hozzáadni a sporttal elégetett kalóriákat
illetve ha a dietetikusnak mondtad a mozgást akkor ezt a számot már úgy számolta ki hogy az benne van
Diabetológus.
S igen tudja, hogy évek óta futok.
Nem tudom figyelembe vette-e.
Megmérte a testzsír és izom százalékot aztán a papírra ennyit írt alapanyagcserére.
Mondta is, hogy idő után lassul a fogyás.
De hát már 2-3 hónapja nem fogyok.
Ezért gondoltam, hogy akkor ideje számolni.
Eddig csak úgymond odafigyeltem. Visszavettem a nasit is, meg néha rá-ránéztem egy két dologra,hogy mennyi kalória.
De most úgy tervezem, hogy mérni is fogom a dolgokat.
A doki nem kérte, ő csak azt mondta végezzek más sportot is, hogy több izom épüljön, mert a testizom% csak 2-vel nőtt tavaly óta. Tény,hogy a testzsír csökkent 6 %-ot.
Tervben van, de imádok futni és nehezen veszem rá magam másra.
Igaza van az 5osnek
Nem mindegy hogy alapanyagcsere vagy alap alapanyagcsere. Ha utobbi akkor minimum kene 1400at enned es inkabb 1600 korul
Amikor stagnal a fogyas akkor van hogy csak az ido segit. Vagy lehet probalkozni mas feherje, zsir, szenhidrat aranyt enni. Nekem pl a kevesebb zsir, tobb ch valt be
Tehát az 1400 kcal az energiafogyasztásod akkor, ha fekszel az ágyban, mint Schumacher.
De ha már nyomkodod a telefont egész nap, az is legalább elégetett +200 kcal. És még talán ki is mész wc-re, akár a külvilágot is meglátogatod... szóval 1600 kcal alatt ne egyél!! Sőt, az lenne a jó, ha mozognál annyit, hogy 1800-2000 elfogyasztott kcal esetén vagy 4-500 kcal deficitben. Tehát 2200-2500 kalóriát kéne elégetned/nap. És akkor lehet kialakítani kb egy egészséges étrendet, amiből nem hiányzik semmilyen elem, fehérjedús, stb...
Szóval kell a mozgás a fogyáshoz. Sok szempontból.
Egy okoskarkötőt javaslok. Az hozzá tudja számolni az elégetett kalóriákat a mozgásból, lépesszámlálásból.
Sőt, az adataid alapján én lehet most már nem is a fogyásra tenném a fő hangsújt, hanem alakformálásra. Tél jön úgy is... a fogyásra vissza lehet térni tavasszal. Tehát alap tartásjavítás miatti edzés, meg tipik női vonalon fenék alakformálás. Ezekhez izmok kellenek, amihez tömegnövelés kell majd, tehát az elégetett kalória felett kell enned, hogy eredményes legyél.
Tavasszal, március-áprilisban pedig vissza lehet térni a szálkásítás oldalra. Minél több az izomzatod, annál könnyebb a fogyás, mivel a több izom több energiát éget el. És akkor már egy sokkal jobb beach body érhető el. Súly helyett már javasolt inkább a centiket mérni (izomnak nagyobb a sűrűsége)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!