14 km séta/nap mellett mennyi kalóriát ajánlott bevinnem ahhoz, hogy heti 0,5-1 kg-ot fogyjak?
A séta nem elég! Az egy nagyon jó plusz de fogyni nem fogsz tőle.
Egy héten minimum 3-szor kardiózz ( futás biciklizés lépcsőzés aerobik)
És ne a kalóriát számold hanem azt nézd hogy milyen fajta az étel amit beviszel!!
Példa egy jó étkezésre:
Reggeli : zabkása+10 szem málna
Tízórai : egy alma/mandula/pisztácia/ bármilyen gyümölcs
Ebéd: 100g csirkemell+240g édesburi+ egy marék saláta
Délutáni: az mint a tízórai
Vacsora: tonhal teljes kiörlésű kenyérrel
+ 3 edzés ami kardiós legyen és minimum 30 perc!
Ajánlom a diétához a szaffis termékeket!!! A legjobbak.
És ne bőjtölj. Nem kell azzal nem érsz sokat!
Egy dietetikusxx
1-2. nem tudom te hol lettél dietetikus (ha az vagy egyáltalán, de igazából kétlem), de nem kellene azzal még jobban félrevezetni az embereket, hogy ezt még alá is írod a mondanivalódnak (amit kb. 10-20 éve volt divat mondani, hogy csak a kardióval lehet fogyni). Továbbá minden normális dietetikusnak haladni kellene a korral és nem olyanokat mondogatni, hogy valaki ne figyelje a kalóriákat. Persze, nyugodtan egyen csak saccra, a lényeg az étel "fajtája". Nagyon veszélyes dolgokat írsz (ezért nem gondolom, hogy valóban dietetikus vagy).
Kedves kérdező, nyugodj meg, a sétálás ugyanolyan hatékony, nem gondolom, hogy ha 13-15 kilométert megteszel a munkád során, akkor ezt még meg kellene fejelni heti legalább 30 perc kardióval. Persze hasznos felvinni a pulzusszámot az egészség szempontjából, de a fogyásodra nem lesz nagy kihatással.
Nyugodtan emeld a kalóriádat 1800-ra, ennyi kilométer megtételéhez szükséged lesz az energiára. Az 1-2-es "dietetikusnak" abban igaza van, hogy a böjt nem fog segíteni, ezt csak akkor csináld, ha neked így kényelmes, de igazából (megint csak a sok gyaloglás miatt) jobb lenne, ha nem tennéd. Az még jobb lenne, ha maradna még erőd/energiád súlyzós, de legalább saját testsúlyos edzések végzésére.
Hetek elteltével majd kitapasztalod, hogy az 1800 kalória milyen mértékű fogyást eredményez. Ha túl gyors (a testsúlyod 0,8%, de max. 1%-ánál nagyobb mértékű fogyást ne célozz meg, mert az nagyobb mértékben történhet izomból), akkor még apránként emelhetsz is rajta, ha túl lassú, akkor mehetsz 1700-ra satöbbi, de az 1400-at rendkívül alacsonynak tartom.
Szerintem az 1450 reális ezekhez célokhoz és paraméterekhez, fogyáshoz. Hasonlók az adataim csak te magasabb vagy és nekem 1350 az amin egészségesen fogyok
A böjt akkor tud használni ha szeretsz nassolni. Egy szelet sonka a hurobol, egy turorudi, egy kis magkeverék stb. Mert ezeket az emberek hajlamosak nem megszámolni és 3-400 lcalt is hozzáadhatnak a naphoz. A böjt ezeket segít kiiktatni. Tehát ha neked segif, csináld. Ha nem tudod az életmódodba illeszteni, akkor nem ad hozzá a fogyashoz biológiailag kb semmit
Ha szigorúan tartottam a kalóriakerrtemet akkor böjttel ss melllette is ugyanúgy fogytam. És hát 27 kg mögöttem van ugyhogy nem kis tapasztalatom van ezzel
Köszi minden válaszolónak. Lényegében mindent eszek fehérliszten és cukron kívül, az étkezésem önmagában változatos, a keton is gondolkoztam már, de sokszor egyszerűbb reggel bedobni egy juhtúrós-sonkás szendvicset, uborkával, mint mást, emiatt kényelmesebb számomra a számlálósdi.
Itthon tudnám megvalósítani az eleinte saját testsúlyos, majd később esetleg súlyzós edzést, mert a terem gondolatától komplexusaim vannak, meg a napjaim a hétvégéken kívül 5:40-től egészen 21:00-ig aktívan telnek.
Azt hiszem megpróbálok egy 1700 kcal bevitelt, mert annak sem örülnék, ha izomból menne le. Nem sürgetem a fogyást, csak ésszerű időintervallumon belül szeretnék egészséges súlyt elérni. :)
8: csak kísértetiesen egyszerre jelent meg hasonló kérdés...
:-D
https://www.gyakorikerdesek.hu/fogyokurak__egyeb-kerdesek__1..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!