Nem mozdul a merleg de miert?
Sziasztok, tobb honapja kinlodok a dietammal, es meg egy kilot sem tudtam leadni a merleg szerint.
Az utobbi ket hetben megjobban “szigoritottam” a kajalgatasaimon de igy se semmi, nagyon duhito es csalodott vagyok:(
Rendszeresen mozgok, heti 3-4x biciklizek,gorkorcsolyazom, felujitasban vagyok igy meg ha viccbol egy falnyi teliablakok takaritasa vagy padlo surolas sem elhanyagolhato mozgas 🤣
Miert nem megy?!
26 eves vagyok, a napjaim kisebb valtoztatasokkal igy nez ki:
Reggeli:
Proteines muzli szelet (0%cukor)
Vagy zabkasa rizskasa titkabban teljes kiorlesu zsemlebol csirkemell sonkas tojasos szendvics vagy pufirizses szendvics
Tizorai: proteines muzliszelet ha nem ez ment reggelire vagy egy szem nektarin / pici dinnye vagy par szelet pufirizs
Ebed: 80g rizs sult csirke mell vagy comb bor nelkul pici olivaolajon egy paradicsom hozza vagy rendleek csirke gyrost salival rizzsel
Uzsi: ugyanaz mint tizorakkor vagy-vagy
Vacsi: vagy nem is nagyon vagyok mar ehes vagy kicsi sult csirke
Folyadek megvan a 3-4 liter fele fele aranyban savas-mentes viz es steviaval edesitett szorp formajaban ha nem stevias szorp akkor izesitett edesitoszeres asvanyviz
Mozgas:
Biciklizes az nem tul intenziv de 1-2 ora vagy intenziv gorizes 1-1,5 ora - ez nalam ugy 15-20km jelent (tegnap pl addig mentem h mire hazaertem labra se birtam allni)
Mi az ami ebben az eletvitelben annyira szornyuseges???
Par kilot szeretnek leadni de mar kezdem megunni az egeszet mert semmi latszatja nincs a kitartasomnak:(
Napi 1500-1600 kcal korul van a “fogyasztasom”.
Hány cm, hány kiló?
Milyen a makrók aránya? Ha az utolsó pár kilóval küzdesz, az is sokat számít.
Iszol elég folyadékot? Nem vagy stresszes? Alszol eleget?
Amiket leírtál az max 1000 kcal, ami miatt lehet hogy stagnálsz és nem fogysz, mert túl kevés. Hogy jön ki az 1500 kcal?
Sajnos nem az utolsokkal meg az elsok sem mozdultak:(
Ami a szigoritas volt az utobbi idoben az a csirke rizs es probalok napi 5x etkezni
170cm/75kg vagyok aranyosan oszlik el, illetve nem vagyok “puhos” bocsi nemtudom maskepp kifejezbi magam mert nincs pocakom vagy logo testreszem, szimplan vastagodtak a felszedett kiloktol…
A kaloriabazis oldalan szamolom, ott jon ki a 1500-1600kcal ertek
Azért nem fogysz, mert nem vagy kalórideficitben, ami 1500 kalóriával biológiailag lehetetlen ilyen arányokkal.
Azt remélem tudod, hogy, ha számolod a kalóriát, akkor nem elég úgy bepötyögni az oldalra, hogy "rizskása", hanem grammra pontosan be kell írni. Ezeken is csúszhat el kalória.
"Ami a szigoritas volt az utobbi idoben az a csirke rizs es probalok napi 5x etkezni"
Tök jó az ötszöri étkezés, de magyarázza már el valaki, hogy miért erőlteti mindenki annyira ezt a csirke-rizst? Mármint, a szövegedből azt veszem le, hogy te kötelezően csirke+rizst eszel, mert ez valami csoda módszer..
Egyébként, a mérleg sok esetben nem mérvadó. A fogyás nem lineáris. Viszont így, hogy több hónapja csinálod, szinte biztos vagyok benne, hogy az étkezésen megy el a dolog. Valamit biztosan félreszámolsz.
A kaloriabazison adagot irok be pl fitpro rizskasa eperrel - es kiadja pontosan azt a termeket megjelenik a gramm illetve adag es ez a legtobb?! Esetben mindig megegyezett a csomagolason szereplo grammal. Ez tevedhet?
Tobbfelet probaltam mar azert kezdtem mar el a csirke rizst mert ez a classic, ezt meg ugyse csinaltam..
Ennyi kalóriával fogynod kéne, elég gyors ütemben. Valószínűleg valamit elszámolsz. Minden nyersen írj be és mindent grammban és ne adagban. Hiába írsz fel egy adag muzlit ha az appban 30 gramm egy adag muzli de amit te megeszel egy adagra az 70 gramm.
Vagy hiaba irsh be egy tanyer gulyaslevest ha a te tanyerodba 400 gramm fer az appbsn 300 gramm vsn a tiedben zsiron piritott hagyma, a betaplalt meg zsiradek nelkul keszult
Igen, mert önmagában a proteinszelet meg a fehérje rengeteg izmot épít az emberre :D a kérdező semmit nem edz, biciklizik, ami kardió, illetve a felújítás sem éppen súlyzós edzés. Mitől építene izmot, ráadásul annyit, hogy az a kezdeti gyors fogyást (ahogy az szokott lenni vízből, stb) elfedje?
Szerinted hirtelen felkapott 5 kilót izomba?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!