Normális ha nem mozdul a mérleg?
Jó pár hónapja fogyózom,és jól megy,átlagban megvan a heti -1kg.
4-5 napja lejjebb vittem a kalóriát, gondoltam megnyomom kicsit ezt a fogyókúrát...1000 kcalt eszem már csak,sőt egyik nap 800 volt,de 4 nap alatt semmi nem ment le :( már így is bűntudatom volt először az 1500-nél,majd az 1200-nél,majd már az 1000-nél is,erre csak rátesz,hogy nem ment le pár száz g sem,csak azt érzem tehén vagyok 1000-el is :( nem fog most megjönni,és lenne még miből lemenjen,akkor miért,ez is sok?
Én ha túl keveset eszek nem fogyok. Amint megemem a kalóriabevitelt normál tartományba megindul a fogyás. Elmagyarázni nem tudom a biológiai okát, talán a tested ilyenkor azt érzi éhezel veszélyhelyzet van, emiatt azt a keveset is amit megeszel raktározza és nem a fogyás 'kapcsolódik be'
Lényeg hogy nem szabad ilyen 1000 meg 800kcal kat enni max 1-1 napig ha mondjuk előtte többet ettél mint kellett volna vagy hasonló
Ha keveset eszel, a szervezeted átkapcsol éhezőbe.
Mivel nem adod meg neki amit kell, minden étkezésből raktároz, hogy legyen miből a következő éhezésnél fent tartania magát.
Az ilyen és effajta diéták a legrosszabbak.
Nemhogy súlyt veszíteni nem fogsz, de leépül az immunrendszered és beáll a jojo effektus.
Nagyon rossz ötlet úgy fogyni, hogy éhezteted a szervezeted. Hozzá fog szokni, és nem fogsz annyi energiát felhasználni. Ez nehezíteni fogja a fogyást, meg is állhat. Nem szabad egyre kevesebbet és kevesebbet enni.
A fogyáshoz nem koplalni kell. Épeszű ember nem is bírja elviselni, és hónapok koplalása után, ha elkezdesz többet enni, rohamtempóban vissza fogsz hízni, akár többet is, mint amit leadtál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!