Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Miért nek mozdul a mérleg lefele?

Miért nek mozdul a mérleg lefele?

Figyelt kérdés
Van egy étrendem amit betartok, plusz kardio és konditermi edzéseket is csinálok. A tükör alapján szemmel láthatóan fogytam, vékonyabb a karom, lábam, kisebb a poci is, azonban a mérleg alapján nem fogytam. Vmit rosszul csinálok??? 4 hete kezdtem bele egy programba, helyes étrend, erősítő edzèsek, kardió, azonban félek h vmit nem jól csinálok a kilók miatt. (169 cm vagyok) és 60 kg voltam 4 hete és most is annyi… olvastam, h izomban feljöhet plusz kiló de sztem nem ilyen rövid idő alatt. Valaki tanácsolna vmit? Köszi

2022. jún. 12. 15:12
 1/5 anonim ***** válasza:
81%

"A tükör alapján szemmel láthatóan fogytam, vékonyabb a karom, lábam, kisebb a poci is"

Ez a lényeg, nem a mérleg. Rengeteg oka lehet, ami miatt ennyi idő alatt nem mozdult: az egyik, hogy papíron teljesen normális, a túl kevéshez közelít a súlyod, ebből nehezen fog lemenni egyáltalán valami (és nem is kell, pláne, ha izmot akarsz felszedni).

A másik, hogy 4 hét alatt nem feltétlenül látszik a mérlegen egyébként se semmi.

A harmadik, hogy simán veszthettél zsírt (ahogy látod a tükörben), de az izmaid pl. megteltek glikogénnel, több vizet tartasz vissza és hasonló belső folyamatok.

Ha csak hetente egyszer méred magad, akkor az is simán lehet, hogy két mérés között már voltál súlyban lejjebb, csak nem veszed észre, mivel nem átlagolsz, csak egy-egy kiragadott pillanatot figyelsz.

Ilyenkor az is számít, hogy mit ettél épp előző nap, kicsit több volt-e a só, mint máskor stb., máris más a mérés - de em azért, mert nem fogytál.

Szóval sok oka lehet, de az egyik fő ok szerintem tényleg az, hogy egyáltalán nem is kellene fogynod.

A másik fő ok, hogy a betartott étrend nem feltétlenül jelent kalóriadeficitet, ami elengedhetetlen a fogyáshoz - de mivel egyáltalán nem kellene fogynod, lehet, hogy jobban is jársz, ha nincs deficit, hatékonyabb így az edzés és van energiád mindenre, erősebb is gyorsabban leszel.

2022. jún. 12. 18:02
 2/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ !
2022. jún. 12. 18:30
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

A mérleg kevésbé mérvadó fogyásnál, mert csak testsúlyt mutat,zsír- izom arányt nem.

Ha korábban nem edzettèl, simán szedhettél fel izmot. Persze nyilván hosszabb távon ez lassabb folyamat lesz.

Mindig a mérőszalag, meg a tükör, és a ruhák is, pontosabb képet adnak a tested állapotáról.

A testsúly az nagyon ingadozó , simán a vizesedés miatt is mutathat több kilóval többet, avagy ugyanannyit x idő elteltével, ami nem egyenlő a nem fogyással vagy hízással.

Ha megvan a mikulás, simán vagyok 70kg, ha vége akkor meg újra 67,amennyi lenni szoktam mióta hosszabb fogyás után súlyt tartok. És ez nem jelent napok alatt 3kg hízást meg visszafogyást:)

2022. jún. 12. 18:49
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
Legyél türelmes. Nem magyon van felesleg rajtad, nehezen megy.
2022. jún. 12. 21:00
 5/5 anonim válasza:
Nekem a természetjárás tesz jót, de menni fog ne félj.
2022. jún. 13. 10:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!