Mennyi kalóriát kell/szabad ennem?
Voltam inbody mérésen, mert szeretnék fogyni, de nem tudom, hogy mennyi kalóriával is kéne kezdenem.
Ülő életmód, irodai munka (home office) + heti 3-4 sport (1 alkalommal kb 400 kcal égetéssel, alacsony intenzítású pulzussal)
Fontosabb inbody adatok
Alapanyagcsere: 1502 kcal
Optimális: 2128 kcal
Izomtömeg: 27% (megtartani szükséges)
Zsírtömeg: 51,9% (csökkenteni szükséges)
Mennyi kalóriát kell/szabad ennem?
Az összeset!
Magasságom: 167 cm
Jelenleg: 103 kg
Nő
Napi 5-6x étkezem, eddig csak a szénhidrátra figyeltem - napi 150 g-ot ettem, kalóriát nem néztem.
Most tartok 10 kg fogyásnál
A 10 kg fogyás szuper, miért nem folytatod így?
Szerintem elég a kalóriákkal foglalkozni majd akkor, ha valamiért megáll a fogyás.
Nagyon lassan megy, valami szerintem nem oké. vagy sok, vagy kevés?!
Ma elkezdtem számolni a kalóriákat is mellé, most tartok 1000 kalóriánál és még a vacsora hátra van (Terveim szerinte "hidegtál" lesz, sonka, kenyér,paprika, sajt, paradicsom)
Szervezeted alapvető működése által napi 1795.29 kcalt égetsz el. Ezt az energiát akkor is elégeted ha egész nap csak fekszel (ez a BMR, angolul Basal Metabolic Rate, azaz alapanyagcsere értéked).
Alapjárat kcal égetésed napi 2154 kcal. Ez azt jelenti, hogy ennyi energiát égetsz el összesen a szokásos napi életviteled által (munka, iskola, stb). Sporttevékenységed ebbe nem számít bele, azt külön tarthatod nyilván a főoldalon, a "Mit sportoltál?" ablakban.
Ez ezt írja, más az INBODY és más a kalóriabázisos
Ezek a kalóriaszámok csak iránymutatók.
Minden ember más.
Tegyük fel, van 3 személy, akik ugyanolyak magasak, és ugyanannyi kg-ok. Az egyik 2500 kalórián súlyt tart, a másik hízik, a harmadik meg fogyni fog.
Rengeteg mindenen múlik. Napi aktivitás, izomtömeg, "anyagcsere" és még sorolhatnám.
Állj rá a mérlegre, 1 hétig egyél X kalóriát, és 1 hét múlva megint állj rá a mérlegre. Ha olyan irányba mozdult, ami neked megfelelő, akkor tartsd, ha nem, akkor változtass. Ez a legbiztosabb út.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!