Mennyi kalóriát tartalmazhat: sós, sajtos rúd?
Nem pékségben vásárolt sajtos rúdra gondolok, hanem amit otthon lehet elkészíteni, kis kicsi aranyosak. :)
Kép: [link]
A recept (ami alapján csináltam):
350 g (finom) liszt
250 g (sütőmargarin, Liga) margarin
2 evőkanál (20%) tejföl
1 evőkanál só
2 db tojás
150 g reszelt sajt
Már bocsi, kedves előző, de 10 dkg sajt, ha zsíros is 370-390 kcal/100 gramm között van. Ha jól emlékszem, a trappista 371 körül.
Nincs olyan nyersanyag, ami 1000 kcal/100 gramm lenne... még a szalonna is 600 körül van azt hiszem, csokik 560-580 körül, dió, mogyi meg 650 körül.
A zsírok a legtöbbek, margarin 780 körül például. Olaj 900 kcal/100 ml.
Kedves kérdező! ez a pici sajtos rúd kb. ugyanannyi 100 grammra nézve, mint a bolti. Elvégre, ugyanabból az anyagokból készül, csak a bolti nagyobb, míg ez kisebb. Ezeket az adatokat találtam:
1 db bolti, 44 gramm: 221
Sajtos rúd, vajas 503/ó kcal/100 gramm.
Leméred, hogy a tied kb. hány gramm és egyenes arányossággal kiszámolod. 100 grammot csak nem eszel meg belőle:D Ha kb. egy bolti méretű mennyiséget (44 gramm) megeszel az tök oké. :)
Én ugyanígy szoktam számolni, pl. kakaós csigánál is, ha otthon süt anya, akkor ugyanúgy meg kell nézni a kcal táblázat mennyit ír (persze vannak eltérések, mert mindenki máshogy süti! de ezek nem nagy eltérések) és lemérni mennyit eszel otthon vagy megtippelni.
Figyelj, megvannak a hozzávalók, megvannak a mennyiségek. Fogysz egy kalóriatáblázatot, illetve a felhasznált alapanyagok csomagolásait, amin fel vannak tüntetve a tápanyagadatok 100 g-ra vetítve. Szépen kiszámolod, h az egész adag süti hány kalória, majd megszámolod, h hány darab lett az megadott mennyiségű alapanyagokból.Kalória/ süti száma= egy db süti hány kalória.
Általános iskolás matek az egész.
De amúgy ha normálisan fogyókúrázol, ne ilyesmiket egyél, mert egyik hozzávaló sem a fogyókúrás csoda...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!