1200 kalóriás mintaétrendet tudnátok küldeni?
Endokrinológus mondta hogy 1200 kalóriás diétát kell csinálnom és október 24-ig 6 kg-ot kéne fogynom.
Tudnátok küldeni egyszerű, olcsó és finom recepteket reggelire, tízóraira, ebédre, uzsonnára és vacsorára? Keresgélek de mindenhol olyan recepteket találok amiket nagyon drága lenne beszerezni.
Egy másik kérdésem is lenne. Milyen mozgást/sportot/edzést ajánlotok? Bármit kipróbálnék nagyon szivesen:)
Milyen magas vagy, és hány kiló, milyen gondra kaptad ezt a keretet?
Valószínűleg le leszek pontozva, de én a helyedben egy másik orvost keresnék. Az 1200 kcal borzasztóan kevés, elég ritka betegségednek kéne lennie, hogy ez indokolt legyen, és ne okozzon gondot hosszútávon.
Egyébként általános ételek, amik egészségesek, és kevés kalóriával rendelkeznek: zabkása, gyümölccsel egy kevés mogyoróvajjal (ezt egy jó darálóval tudsz csinálni magadnak), illet fűszerekkel, extrákkal, mint fahéj, kókusz, chia mag. Zöldségek minden mennyiségben: salátaként, nyersen csak úgy, sütve, párolva. Sovány húsok, húskészítmények, illetve ha nincs laktóz intoleranciád, akkor sovány tejtermékek. Továbbá hüvelyesek, olajos magvak (mértékkel), köretnek rizs, bulgur, kuszkusz.
Mozgásnak bármi, ami tetszik. Kezdj el sétálni, ha a súlyod engedi fuss. Kipróbálhatsz csoportos edzéseket, egy-egy új sportot. A lényeg, hogy élvezd, és emiatt akard újra csinálni.
Bármilyen mozgás szuper
Ételekből meg a mennyisegen legyen a hangsúly. Ha mindent kimérsz, kb bármit lehet enni. Könnyebb, ha nagy volumenű ételeket eszel, minden étkezéshez zöldseget, minimum 15 dekát.
Minden étkezésben legyen gabona vagy tk pekáru. Bulgur, köles amit javaslok mert jó sok vizet szívnak fel és többnek tűnik.
Mehet tojás, tofu, túró és sovány húsok, csirke, pulyka, karaj, pulyka darálthús
Éééés ismét egy orvos, aki 1200 kalóriás étrendet ír valakinek.
Nincs ezzel baj akkor, ha valami betegség miatt kell ennyit enned.
Viszont ha egészséges vagy, és úgy írt ennyi kalóriát neked, akkor rögtön hagyd ott ezt az "orvost".
Volt egy kérdés pár napja, amihez írtam, hogy sokszor egy "laikus" testépítéssel foglalkozó ember jobban ért a táplálkozáshoz, mint egy orvos, és tessék, ismét egy ilyen példa.
5# voltam
Az endokrinológusod idióta. Mondom ezt orvosként.
Nem tudom, miért kellene októberig 6 kg-tól megszabadulnod, de felteszem, simán van rajtad annyi felesleg, hogy kevésbé radikális módon is megszabadulhatsz tőle októberig.
Keress inkább nem orvos, de lelkes és a témában jártas táplálkozási tanácsadót. Ajánlom három harmad csatornáját illetve lehet tőle kérni étrendet és edzéstervet is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!