1300-as kalóriánál kinek hogy néz ki a napi menüje?
Én semmit nem változtattam a menümön, a mennyiséget állítgatom csak a kalóriához.
Reggel gyümölcsök (banán, narancs, áfonya) - kb. 200 kcal
Délben és este ugyanaz főtt étel (ma halpaprikás) - kb. 1000-1500 kcal
Éhség vagy sóvárgás csillapítására diétás kóla - kb. 0 kcal.
Reggeli
Teljes kiorlesu kenyer sajtkrémmel/humusszal + zoldsegek + sovány sonka/sajt/tojás
Zabkása/rizskása/tejbebulgur gyümölcsökkel, magokkal
Joghurt cukormentes granolával vagy gyumolccsel
Turokrem zabbal, magokkal, cukormentes lekvarrak
Ebed
Lasagne durum tesztabol, 7 szazalekos daralt hussal
Toltott paprika sovany daralthussal
Barmilyen fozelek (bab, borso, lencse, karalabe, kukorica stb) valamilyen feherjevel
Krumpli vagy edeskrumpli olaj nelkul elkeszitve hasabnak purenek stb valamilyen feherjeforrassal
Bulgur/koles/rizs/hajdina akar belekeverve zoldsegekkel akar anelkuk valamilyen sovany feherjeforrassal
Durum teszta alacsony kaloriatartalmu tejszinnel, valamilyen feherjeforrassal es zoldsegekkel pl spenot
Valamilyen feherje = serteskaraj, sertescomb, csirke vagy pulyka vagy kacsa comb es mell, tofu, szejtán, hal, tenger gyumolcsei stb - ezek lehetnek sajtos, tejszines dios, zoldséges, paradicsomos stb szószban vagy magukban különböző fűszerekkel és kombinációkkal
Uzsonna: turokrem vagy joghurt
Tk lapkenyer vagy wasa kenyer (nem abonett) humusszal vagy sajtkremmel melle zoldsegek
Vacsora: ugyanaz mint a reggeli csak kevesebb
Konrkét példa a tegnapi napom
Reggeli (8.00)kollagén (sérülésre), fokhagymás sajtos karfiolkrém, tk zsemle, uborka (336 kcal, 6 gr zsir, 40 gr ch, 27 gr feherje)
Random a napkozben egy macaron mert hozott a kolléga (kb 50 kcal)
Ebed (12.00) toltott paprika daralt pulykahusbol, tk kenyerrel (431 kcal 11 gr zsir, 40 gr ch, 40 gr feherje)
Uzsomna (15.20) egy natur joghurt, 15 gr granola, házi cukormentes eperzsorp (167 kcal, 11 zsir, 9 ch, 9 feherje)
Mivel mentem edzeni 6ra, masodik uzsonna 5kor egy cukromentes feherjes muzliszelet (100 kcal, 3 zs, 11 ch, 5 feherje)
Edzes utan vacsi (20.15) 133gr edeskrumpli es 2 tk halrudacska olajsprayvel air fryerben sutve (255 kcal, 8 zs, 36 ch, 8 feh
Lehetett vplna egyenleteswbb a napkozbeni feherjeelosztas pl, de a makroim grammra max 2t ternek el a celomtol. A kaloria stimmel a celomhoz. Es jolesett az a macaron. 1350 kcal keretemhez ez 1384 amibol nem csinapok problemat foleg h edzettem is. 41 zsir (cel 40) 151 ch (cel148) 95 fehrrje (cel 90)
Én 153 centisen 62 kilósan meglehetősen izmosan tartom az 1350et fogyáshoz. Neked is lehetne 1350-1400
Az én tapasztalatom hogy minden a mennyiségen múlik és én akkor lakok jól ha amit eszem, nagy térofgatú. Ezért is mindig eszem minden sós ét3lhez friss zöldséget, az sokat segít. Meg ugye annak a rosttartalma miatt is sokáig jóllakom.
Azt is észrevettem hogy én pl nem lakok jól reggelire a zabkásától, és annyira nem is szeretem, szóval akkor kisebb adagot eszem és van tízórai vagy inkább rizsből cisnálom
en 1350 kalorian vagyok naponta, es igazabol azt eszek ami jol esik, csak lemerem es kiszamolom a benne levo kaloriakat
pl epp most ettem egy muffint, nekem az tokeletesen eleg "ebed"-re, regota nem ettem edesseget es nagyon megkivantam
es nekem ez laktato is, ez mindenkinek mashogy megy hogy mi laktato es mi nem, en pl alapbol is nagyon keveset eszek igy "konnyu" dietazni + az en akaraterommel ha ehes vagyok se fogok enni :D
kaja tippekre viszzaterve, barmi ami a megengedett kaloria alatt van :-)
1300-zal meghalnék a gyengeségtől.
Minimum 1600-on vagyok, és még így is épphogy nem fogyok :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!