Kezdőoldal » Fogyókúrák » Kalóriaszámlálás » Hogyan egyek egészségesen...

Hogyan egyek egészségesen 1200 kalóriánál többet?

Figyelt kérdés
163 cm vagyok 52 kiló, 25 éves. Az a problémám, hogy a kalóriám nagy része szénhidrát, vagy egészségtelen ételekből fakadt. Elengedtem ezeket az ételeket, sportolni kezdtem. Számoltam a kaloriákat és meglepődtem, hogy 1200at, néha a napi 1000 kalóriát se érem el! Keveset eszek, de nem vagyok éhes. Reggel 10kor szendvics, délután 15-16 felé ebéd, amit én főztem, néha vacsora, ha még éhes vagyok. Főzni mindig amit szeretek, változatos és amit szeretek, sok zöldséggel, de borzasztóan kevés, amennyit megeszek és érzem is, mert kevés az erőm, de egyszerűen ennyi az éhségem. Nehezen tudok többet enni, mert tele vagyok és nem esik jól. Ezen kívül heti 4szer edzek, főleg állóképességemet akarom jobbá tenni, és egészségesen élni. Nem gondoltam, hogy ilyen lesz, ha elhagyom a gyors, vett kajákat és az édességet. Mit tanácsolnátok erre? Esetleg ételek, amiket többet egyek, vagy próbálkozzak többet enni?
2022. máj. 31. 15:19
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Ha egészségesebb módon növelnéd az engergiabeviteled, támogasd meg pl tojással, sajttal, olajos magvakkal:)
2022. máj. 31. 15:57
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Hát úgy, hogy megeszed, és erőltetett derüs arccal, korgó gyomorral azt kívánod magadnak, hogy: egészségedre ☝️😃
2022. máj. 31. 17:27
 3/7 anonim ***** válasza:
60%

Egyél változatosan, 3 óránként. Ha rászoksz, kívánni fogod.

Pl reggeli zöldségek, rántotta, teljes kiorlesu kenyer

Vagy kenyer, sajtkrem, sonka, sajt zoldseg

Vagy cukormentes granola tejjel

Vagy zabkása gyunolccsel, olajos magvakkal

Ebed kb bármi, sovány hús (kacsa csirke tarja pulyka) pl sajtosan, tejszinesen, zoldsegraguban, összesütve, sutoben rantva, toltott paprikaban, fuszereswn, gyrososan, rakott zoldseg kozott stb

Uzsonna lehet jpghurt, turokrem stb gyunolccsel, olajos magvakkal vagy humusz es zoldsegek vagy tejfolos keksajtos martoatos pitaval

Vacsi ugyanaz mint reggeli

Napi minimum 4 etkezes. Az a te legnagyobb bajod hogy elso es masodik etkezes kozott tul sok ido telik el. Es valszeg az adagok is kicsik.

Pl 1400 kaloriaval probald azt hogy

Reggeli 350-370

Tizorai 150-200

Ebed 400-450

Uzsonna 150-200

Vacsora 300-350

Egyik etkezes kozott se teljen el 4 oranal tobb

2022. máj. 31. 21:47
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Mindenképpen egyél tobbet, a tested már most jelez hlgy valami gáz van. Ha a mennyiségekkel van bajod, akkor olajos magvakat. Pl d-du 1 fele egyél meg 2 marok mogyorót/mandulát

Illetve ne akkor egywl amikor ehes vagy mert az láthatóan csal. Akkor egyél amikor eltelt már pár óra.

2022. máj. 31. 21:48
 5/7 anonim ***** válasza:
A mogyoró meg mandula az nagyon finom. :-D Gondold azt, hogy épp palacsintát eszel, csak kicsit odakozmált és ropog :-D
2022. máj. 31. 21:58
 6/7 anonim ***** válasza:

Egyél 3-4 óránként akkor is, ha nem vagy éhes.

Nem kell sokat, de pl 1-2 marék olajos mag, néhány szem pl sk keksz, gyümölcs magokkal turbózva, aszalt gyümi...

Legyen meg a R-E-V és emellé 2-3 kisebb kaja.

A vércukorszintednek is jót tesz :)

2022. jún. 1. 08:30
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm, még küzdök, főleg a nyári meleg miatt nehezebb, de veszek mogyoróféleségeket nasinak. Reggeli nehezebb, mert álomszuszék vagyok, így rohanok és kimarad. De jók az ötletek.
2022. jún. 7. 14:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!