A sült sütőtök egészséges szénhidrát?
Akkor a kalóriakeretedet is túllépted? Mert önmagában olyan, hogy "fogyókúrás szénhidrátszint" nem létezik, az összkalória számít, azon belül ha hangsúlyos a fehérje, akkor játszhatsz a zsír- és szénhidrátszinttel, ahogy neked tetszik.
Ez úgy max. 300 kalória, szóval ha túl is lépted a kalóriakeretedet pont ezzel, akkor se túl vészes.
Hát, ennyi sütőtök, az nem 300 kalória, sajna, hanem 640, akkor, ha nyersen volt 800 gr... ha sütve volt ennyi, akkor meg még több.
De SOKKAL jobb, mintha pl egy tábla csokit ettél volna, mert ebben van rost, vitaminok, rengeteg béta-karotin, ásványi anyagok...
Kicsit kisebb mennyiségben nagyon is hasznos és egészséges.
Amúgy, is egyetlen kilengés SEMMIT nem számít egy diétában. Az lenne a baj, ha minden nap lenne valami: ma 80 deka sütőtök, holnap egy tábla milka, holnapután fél üveg nutella, stb.
Nem történt semmi. Folytasd nyugodtan a diétádat, ettől nem fogsz hízni. Legközelebb felezd meg, vagy még inkább harmadold a napi sütőtök mennyiséget, és akkor meg még jobb lesz.
Hát szerintem állati fárasztó lehet ez a folytonos számolgatás.
Csak megnyugtatásként mondom, hogy ősz óta tolom heti szinten 1-2 liter sütőtök krémlevest, édesburgonya, sárgarépa köretetket, plusz napi 3-4 adag gyümölcs és mellé hüvelyesek és csak úgy olvadnak rólam a kilók. Nem akarom nagyon bekorlátozni magam CH-ból, mert tudom, hogy az nem lenne fenntartható.
Szóval a fenntemlített élelmiszerek nálam biztonságos CH-nak számìtanak.
Egy alkalom nem számít semmit. Nem kell ennyire rápörögni.
Ha a kalóriakeretet is túlléped, nem egyszer, hanem sokszor/mindig, akkor viszont tök mindegy, hogy milyen szénhidrát, vagy hogy egyáltalán szénhidrát-e a feleslegesen bevitt kaja a fogyás/hízás szempontjából.
Nem tudom, mennyire vigasztaló az, hogy a csoki még mindig rosszabb. Mindentől van rosszabb...
Egy nap nem számít, foglytasd tovább és kész.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!