Kezdőoldal » Fogyókúrák » Kalóriaszámlálás » Most hizlal a zsemle és a...

Most hizlal a zsemle és a kenyér vagy nem?

Figyelt kérdés

Ha tegyük fel 1500 kalóriát én csak zsemléből meg kenyérből viszem be, akkor híznék, mert megemeli a vércukrom és zsírt raktároz a szervezetem?

Nehéz ezen kiigazodni.

2022. máj. 31. 14:57
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
92%

"Én csak és kizárólag a kaloria számlálással fogytam eddig 5 kgt, de már őszintéén kicsit ráuntam ezekre a kajákra"

MILYEN kajákra??? A kalóriaszámolással MINDENT ehetsz, nincs semmi letiltva, azaz semmiféle különleges kajákat nem kell enni.

Ha kalóriaminuszban vagy, akkor fogysz akár szalonna-kenyér mellett is (csak ha közben betartod a keredeted, akkor éhes maradsz), szóval tényleg bármit lehet enni, csak a mennyiségre kell odafigyelni közben.

2022. máj. 31. 16:34
 12/18 A kérdező kommentje:
Sok nagy fehérjatartalmú kaját ettem, alacsony ch ilyesmi, de már annyira megenném néha a zsemlét kenyeret stb. csak hát azt irogatják, hogy megemeli a vércukrom és egyből zsir raktározodik.
2022. máj. 31. 16:40
 13/18 anonim ***** válasza:
92%

"csak hát azt irogatják, hogy megemeli a vércukrom és egyből zsir raktározodik."

Ez egészen egyszerűen nem igaz. Egész nap raktároz és éget is zsírt a szervezet, hogy megmarad-e belőle, az kizárólag az energiaegyensúlytól függ.

2022. máj. 31. 17:13
 14/18 anonim ***** válasza:
86%
Ugyanmár. Nyugodtan egyél normálisan, nyugodtan egyél kenyeret és a zsemlét, nem fogsz hízni, ha nem vagy kalóriatöbbletben. Viszont attól még csak zsemlét és kenyeret enni nem jó, szóval ha nem is vagy kalóriatöbbletben, hiába nem fogsz hízni, csak kenyéren élni akkor is egészségtelen, viszont nem is kell kizárni az ilyen kajákat. De amúgy ha ennyire félsz a vércukor megemelkedésétől, akkor próbálj alternatívákat keresni a fehér kenyér helyett, olyanokat, amiknek alacsonyabb a glikémiás indexe.
2022. máj. 31. 17:33
 15/18 anonim ***** válasza:
0%

Nem fogsz hízni, csak szarul leszel. A teljesség igénye nélkül: éhség, fejfájás, gyomorégés, hiánybetegségek.

A keto meg a semmi más csak zsömle között azért elég nagy mozgástér van még.

2022. máj. 31. 18:40
 16/18 anonim ***** válasza:
90%

A kenyér és a zsömle kalóriatöbbletben hízlal (mint minden más, hiszen többletről beszélünk), azonban kalóriadeficitben nem (hiszen deficitről beszélünk). Ennyi. A kalóriák számítanak fogyás/hízás terén.

A dietetikai szempont ettől független. Időnként lehet kenyeret és zsömlét fogyasztani? Persze, nyilván. Célszerű minden nap kenyeret, zsömlét, és egyéb feldolgozott, bolti pékárut fogyasztani? Értelemszerűen nem.

2022. máj. 31. 19:41
 17/18 anonim ***** válasza:
65%

Azért nem célszerű finomított szénhidrátot enni, mert megemeli a vércukrod ÉS ÉHESEBB leszel, és utána még enni fogsz, ezáltal kalóriatöbbletbe kerülsz, és ettól hízol. Nem önmagában a megemelkedett vércukorszint miatt... Emellett rohadt finomak is a péksütik, és nehéz megállni, hogy ne egyél meg belőle egy raklappal.

Én is kalóriát számolok, és simán szoktam enni péksütit, pizzát, csokit is, ha arra vágyom, beszámolom a napi keretembe. Mondjuk jellemzően inkább akkor, hogyha nagyon mozgós napom volt, és nem kell utána egész délután a gyomrom korgását hallgatni, mert már nem ehetek, csak kb. 100 kalóriát.

2022. jún. 3. 14:56
 18/18 anonim ***** válasza:
Az utolsó írta le jól. Azért mondják a kenyérre meg a tésztákra hogy hízlal mert magas a glikémiád indexe, azaz hirtelen emeli meg a vércukorszintet és kevés idő múlva hirtelen is esik le. Ilyenkor mit csinál az ember? Nyilván eszik. Mi lesz a következménye? Többször eszel mert többször vagy éhes. VISZONT ez csak a fehérlisztes dolgokta vonatkozik. A teljes kiörlésű, ahol nincs kiszedve a korpa, a rost, ami lassítja a felszívódást az alacsony glikémiás idexű tehát tovább tart jóllakva. Ha beíros hogy glikémiás index táblázat itt megláthatod hogy melyik szénhidrátos étel hova tartozik. Tehát nem fogsz 3 zsemlétől hízni, csak az legyen normális lisztből meg azért egyél mellé mást is, na meg amit mások is írtak, ne lépd át a kalória szükségletedet.
2022. jún. 3. 20:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!