A zsemle vagy a kenyér hízlal jobban?
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
A kenyér általában 0.25, 0.5, 1 vagy 2 kilogrammos formában vásárolható meg, a zsömlék pedig kb. 20 dekagrammosak. Szóval, ha megeszel egy kenyeret, jobban hízol, mintha csak egy zsömlét ennél meg.
Egyébként elég hasonló a tésztájuk, nincs nagy különbség. Viszont lehet kapni olyan pékárukat, amelyek több cukrot, így több szénhidrátot is tartalmaznak. Pl. cukros csiga vagy édes tésztából készült péksütemények.
Az E betűtől nem kell tartani, a magyar ABC leggyakoribb betűje, és még senkit sem ölt meg. Most komolyan: minden vegyületnek van E száma, az E 160 például a sárgarépában megtalálható karotin, az E 175 az arany, E 300 a C-vitamin. Szóval az E önmagában még nem rossz. Vannak rákkelő anyagok is, és azokat csak táblázat segítségével lehet visszakeresni, nem lehet hasraütésre azt mondani, hogy egészségtelen egy étel, mert sok E van benne.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
A zsemlét a cukrosok eszik,nem sokat ér.
A kenyér táplálóbb,főleg ha van benne teljes kiörlés is.
De ha teszel rá finom nutellát esténként 2szeletre akkor biztos hízol kicsit...
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
"nem lehet hasraütésre azt mondani, hogy egészségtelen egy étel, mert sok E van benne."
Talán nem. De tudod, az én időmben megőrölták a búzát, kirostálták a lisztet, élesztővel kovászolták, dagasztották, majd megsütötték. AZ kenyér volt. A maiban jóformán már liszt sincs, csak az E-k.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!