Kezdőoldal » Fogyókúrák » Kalóriaszámlálás » Fogyhatok úgy, hogy nem...

Fogyhatok úgy, hogy nem számolom a kalóriákat?

Figyelt kérdés
Tudom, hogy kalóriadeficitben kell lenni ahhoz, hogy az ember fogyjon. Viszont én nem szeretnék minden egyes nap méregetni meg számolgatni, hogy mennyit ettem. Természetesen mozognék és odafigyelnék arra, hogy mit eszem, csak éppenséggel nem számolnám a kalóriákat hozzá. Felállítottam magamnak pár "szabályt", amikről azt gondolom, hogy egy kis odafigyeléssel be tudom tartani őket, és általuk egészségesebb életmódot is tudok élni. Így működhet a dolog?

2022. máj. 6. 20:23
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
Azért nagyjából jó tisztában lenni azzal h mennyi az annyi. Attól h egészséges ételeket fogyaszt valaki még nem biztos h kalória deficitben lesz. Ma már kismillió olyan ételrendelős oldal van ahol le van írva az összes étel kalória meg tápanyag tartalma adagra. Meg amit a boltba megveszel arra is rá van írva h mennyi kalória van benne. Ezeket nagyon könnyű összeadni, gyorsan megvan. Én egy ételrendelős oldalról rendelek kaját évek óta a hétköznapokra és csak hétvégén főzök. Elég hamar össze szedtem annyi rutint hogy már tudom h abban az ételben amit meg főztem, mennyi kalória van adagra. Egyébként méregetni én sem szoktam, sztem se kell, nem kell grammra pontosan tudni egyébként se a kalóriát. Pl. ha neked 2500 kalória kell a lényeg h 2000-2800 között legyél. Ha kevesebbet eszel kicsit egy-egy nap az nem gond, ha 2-300-al túlléped néha az sem a világvége. Én pl. tegnap ettem 2 főtt kaját amiket rendeltem, egyikbe 700 másikba 800 kalória volt, rá volt írva, estére 2 db cottage cheese, fél csomag fekete erdei sonkával 500 kalória, rá volt írva a csomagolásukra. kb. 1 perc volt kiszámolni meg összeadni h 1700 kalóriát vittem be tegnap. De azt megnézni h hány kalória van pl. egy tojásban szintén 1 perc és ha megeszel 5-öt máris tudod mennyi kcal. Szóval nem kell túlmisztifikálni, sok mindent pikk-pakk ki tudsz számolni, ha 4x eszel és csak 2 étkezést tudsz kiszámolni mert a másik kettőhöz már méregetni kéne az se baj de inkább számolj 4/2-őt mint egyet se.
2022. máj. 8. 02:59
 12/13 anonim ***** válasza:
Ha egyáltalán nem számolod vagy túl sokat fogsz bevinni és nem fogysz, vagy h biztosra menj túl keveset, túl nagy deficitnél pedig fáradt, gyenge, éhes leszel állandóan.
2022. máj. 8. 03:00
 13/13 anonim válasza:
aktív futás mellett nem szükséges számolni.
2022. okt. 5. 13:56
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!