Öklendezek a másnapos (lepírított)csirkemell ízétől. Mit tegyek? Amúgy nagyon szeretem a húst, de hogy lehet megenni undor nélkül?
Kezdenék normálisan étkezni, de a hànyinger kerülget. Másnak hogy sikerül, ha ők is több napra főzik a kajat?
Van akik 1 hétre előre főznek. Ők/Ti hogyan csinaljátok?
Vagy szimplán kibírjátok. Valamit valamiert alapon. Szép test- étkezés erőltetése
A csirke - föleg, ha olcsó -, sok esetben undorító táppal van etetve, ezért másnapra kifejezetten büdös.
Vagy nem csirkemellet eszel - a NORMÁLIS étkezés NEM CSAK csirkemell -, vagy frissen készíted, az ugyanis max. 5-10 perc lenne csak, vagy veszel drága, falusi, kukoricán nevelt csirkét, az nem ilyen.
Szép tested meg nem a csirkemelltöl lesz, az eröltetett étkezés kidejezetten árt az egészségnek.
Olyat csinálj, ami ízlik.
Én szeretem a csirkemellet és ezer féle képpen el lehet készíteni, hogy ne legyen unalmas.
A kérdés stílusa lehetne kevésbé provokatív és sokkal illendőbb
Miért provokatív az, hogy a szemét módon előállított hulladék minőségű hús másnapra büdös?
Kérdező, amúgy nem kuszáj csirkét enni, fehérjét ezer más módon is bevihetsz.
Hasonló cipőben jártam, mint a kérdező, én sem szeretem a csirkét és ráadásul én még a halat sem szeretem, amivel helyettesíteni lehetne alkalmanként. (diétában)
Akkoriban nem főztem magamra, hanem az ebédkiszállító cégek szolgáltatását vettem igénybe. Azoknál az ételeknél tapasztaltam hányingert, majdnem minden esetben a kukában landolt a csirkehús (natúr, rántott, sajtos...mindegyik) Nyilván azért mert nem teljesen frissen sülten kaptam meg és már beállt a "másnapos csirke íz".
Azonban a szaftos csirkés ételeknél nem ezt tapasztaltam, mártásban szószban, szaftban nem kap annyi levegőt a husi így nem változik meg az íze olyan hamar.
Otthon a frissen sütöm, vagy max. előző este (jól fűszerezetten), vagy a szaftosabb csirkemellet készítem és ezeket jóízűen meg is eszem.
Hátha segítettem :)
Én sem eszem meg a másnapos csirkét, ragunak sem. És a halfiléért se rajongok állottan.
Ha több napra főzök, akkor nem csirkemellet csinálok, hanem pl gomba vagy borsópörköltet, tonhalfasírtot, bolognait (lencse vagy tk tésztával szoktam enni), vagy húsgolyót, darált húsból fasírtot, cukkini tócsnit, vagy valami főzeléket, ezek mind jók másnap is. A salátát is mindig frissen dobálom össze.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!