Kezdőoldal » Fogyókúrák » Kalóriaszámlálás » Mennyi kalóriát kellene...

Mennyi kalóriát kellene ennem, hogy le tudjak szálkásodni?

Figyelt kérdés

23 éves vagyok fiú. 200 cm magas és 94 kiló. Régen nagyon kövér voltam. (16 éves koromban 135 kiló) Heti 3x járok el edzeni 2 óra/alkalom a szettek között 2 perces pihenővel (persze néha megállok 5 percre beszélgetni a többiekkel is. Elvileg sokan mondják, hogy nagyon kevés a 2300 kalória bevitelem ekkora magassághoz és izomtömeghez... Egy géppel lemértem magamat múltkor (tudjátok a testzsír mérő). Elvileg 17% testzsírom van, de hát hogy ez mennyire reális az kérdéses.

Ránéztem több oldalra is és rengeteg kalóriát írnak nekem. 4000-5500ig. Fogyáshoz meg 3000-et. De már a 2300-nál is úgy vagyok, hogy már kínból eszem azért, hogy meglegyen a napi adag... Ezt tényleg reális, hogy ilyen magas kalóriadeficit kell ahhoz, hogy fogyjak?

2022. ápr. 14. 12:31
 1/6 anonim ***** válasza:
200cmhez meg keves is ez a suly egy kondisnak. Gondolom meg nem reg gyursz.
2022. ápr. 15. 12:39
 2/6 Sportszaki ***** válasza:
31%

A gépes mérésre nagyon nehéz alapozni. Pont az elmúlt 2 héten volt egy eszmecserém egy szakemberrel erről, és mondta, hogy vett egy méregdrága berendezést, de még azzal is nehéz mérni, mert ha csak kicsit is nagyobb a páratartalom, nedvesebb a kéz-láb, máris torzul az eredmény.

Az, hogy mi számodra az ideális bevitel, az a testalkatodtól is függ. Az első dolog, amit javasolnék, az egy "testalkat vizsgálat". Ez alapján fog kiderülni számodra, hogy mitől fogsz szálkásodni.

Még figyelmedbe ajánlanám Silye Gabriella könyvét: Sporttáplálkozás a maximális teljesítményhez. A Testnevelési Egyetem rekreációs tanszékét vezette, a könyv tényleg nagyon szuper. A szakmai színvonala az egekben, közben meg abszolút érthetően és olvasmányosan ír.

2022. ápr. 15. 12:48
 3/6 anonim ***** válasza:

Könyörgöm, mondd már el, mi függ a testalkattól...

Valaki a zsírtól szálkasodik, valai a fehérjétől, valaki meg a kpolalástól, a negyedik meg a súlyzós edzéstől?

Ne állítsatok már ilyen baromságokat, hogy "kiderül, hogy mitől szálkásodik".

Mindneki a szálkásító étrendtől szálkásodik és a megfelelő edzéstől, semmi varázslat nincs benne.

2022. ápr. 19. 15:28
 4/6 anonim ***** válasza:
2300 körüli kalóriával én szálkásítottam 165 centis nőként, szerintem neked még a 3000 is kevés.
2022. ápr. 20. 17:11
 5/6 Sportszaki ***** válasza:
0%

3/4, az függ a testalkattól, hogy mit és milyen intenzitással kell edzened. A megfelelő edzést honnan szeded? Az internetről copy-paste? Ezt remélem te sem gondoltad komolyan.

Csak az adott személy pontos tulajdonságainak ismerete alapján lehet megfelelő edzéstervet készíteni. Szomorú, hogy idág még nem jutott el a szakma nagy része sok helyen.

2022. ápr. 23. 22:09
 6/6 anonim ***** válasza:

Kérdezem ismét: mi függ a testalkattól?

Pontosan írd már le, hogy mire gondolsz.

Mi az, hogy mit kell edzeni? Izomépítéshez súlyzós edzés kell, a kardió meg másra jó.

Ehhez semmi köze a testalkatnak.

2022. ápr. 24. 07:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!