Kezdőoldal » Fogyókúrák » Kalóriaszámlálás » A makrókat vagy a kalóriát...

A makrókat vagy a kalóriát érdemesebb számolni?

Figyelt kérdés
2022. márc. 9. 12:05
 1/10 anonim ***** válasza:
78%

Mihez?

Fogyáshoz semmi más nem kell, mint kalóriaszámolás. Izomépítés szempontjából a kalóriák mellett azonban nagyon fontos a makrotápanyagok számolása is, különösen a fehérje és a szénhidrát tekintetében.

2022. márc. 9. 12:22
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Mindkettő
2022. márc. 9. 12:31
 3/10 anonim ***** válasza:
63%
Az első mondja jól. Mihez kell? Fogyáshoz a kalória fontosabb.
2022. márc. 9. 14:01
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Induláskor a testépítő rovatban volt a kérdés, így feltételeztem, hogy testépíteni akar :) Ott meg mindkettőt figyelni kell (Kettes voltam)
2022. márc. 9. 14:58
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

Onnan hogy számolod a makrókat, onnan pontosan megszabott a kalóriabeviteled is. Hisz 1 gr fehejreben 4.1 kcal, 1 gr szenhidratban szinten, 1 gr zsirban 9m3 kcal van. Szoval ha makrok megvannak, kcal is.

Amugy ha valaki nagyon tulsulyos es semmi sport a kaloriat boven eleg szamolni. Meg persze odafigyelni a valtozatos etkezesre.

Ha csak 5-10 kg a plusz suly akkor azert a makrok rengeteget segitenek. Meg jobb is olyan adagokra es etelekre beallni hosszutavon amik jo osszeteteluek.

Ha viszont az embernek van rendes izomzata es vagx sportol akkor a makrokat is fontos szamolni, nem eleg a kaloriata

2022. márc. 9. 14:58
 6/10 anonim válasza:
Én fogyáshoz kalóriát számoltam, elértem vele, amit szerettem volna, mondjuk én csak pár kilót akartam fogyni.
2022. márc. 9. 20:43
 7/10 anonim ***** válasza:
8%

Persze, szamolod a kaloriat, az inzulint meg elviszi a kiscica. Nem mindegy mibol viszed be a kaloriat. Ha 1500 kaloriat beviszel kristalycukorbol, nem fogsz fogyni. Fontos a tapanyag minosege is. Komplex, nem feldolgozott forrasbol szarmazo szenhidrat, jo minosegu husok, zoldseg, olajos magvak, stb.

Tovabba az sem mindegy, hogy testsuly csokkento, zsiregeto vagy izomtomeg novelo dietarol beszelunk. A jo hatasfokhoz mindig celszeru mind a kettot figyelni. Ha jo minosegu kajat eszel, a makro adja a kaloriat, de ehhez kell egy kis rutin.

2022. márc. 14. 06:56
 8/10 Meton ***** válasza:
37%

A kalória becsapós lehet, ha extrém módon táplálkozol. Például a cukrok kalóriája magas, de ha okosan fogyasztod, akkor nem hízol tőle, csak több energiád lesz. Semmiképpen sem egészséges, de ha éhes vagy és bedobsz egy kiló kompótot mondjuk, az nem gáz, holott nagyon sok a kalória benne. Persze mellette nem mindegy, mit fogyasztasz, de a legjobb, ha semmit.

A zsírnak szintén magas a kalóriája, de nem hizlal, mert a szervezetnek sok időbe telik lebontani. Ha nem fogyasztasz zsírosat, akkor ezt persze nem tudhatod. A zsír azért felelős, hogy sokkal később legyél éhes. Így kevesebbet is eszel, hacsak nem követed a többieket és állandóan nassolsz.

2022. márc. 14. 12:23
 9/10 Meton ***** válasza:
Én megeszem a kompótot, ami egy üveggel nem kevés kalória. Húsoknál ügyelek arra, hogy kellően zsírosak legyenek. Emellett annyit eszek, amennyi megkívánok, se többet, se kevesebbet. Nassolni nem szoktam. Így fogyok 2-3 nap alatt fél kilót. Persze folyamatosan, egész nap talpon vagyok, ez fontos. Ha tévé, vagy számítógép előtt ülnék, akkor nagyon gyorsan felugranának a kilók. 2 hét alatt akár 10 kiló is felugorhat, amit nem kis meló ledolgozni. De sportolni nem kell, csak nem szabad ülni vagy feküdni.
2022. márc. 14. 12:36
 10/10 Meton ***** válasza:
Hát igen, jellemző. Azt felejtik el, hogy a diétázás hosszú távon rengeteg betegséghez vezethet. Mozgásszervi betegségek és egyéb szervi betegségek. Oké, elhízni sem kell, de nem a diétázás a megoldás.
2022. márc. 15. 08:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!