Kezdőoldal » Fogyókúrák » Kalóriaszámlálás » Ha falásrohamom volt, akkor...

Ha falásrohamom volt, akkor azt jelenti, hogy kevés kalóriát viszek be?

Figyelt kérdés
Három hete megy a napi 1300 kcal, mert a legtöbb kalkulátor szerint ennyi kell heti fél kilós fogyáshoz. Az utolsó héten már szenvedtem, folyamatosan éhes voltam, tegnap pedig összezabáltam mindent. Nem bánom, megesik, de akkor lehet, hogy hosszú távon mégis többet kéne bevinnem?
2022. márc. 6. 09:12
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%

Igen!!

1200-1300kaloria egy óvodásnak elég. Nem tudom a méreteidet de ennél biztos hogy jóval többet kéne bevinned.

Felesleges eheztetni magad, mert hiába fogysz gyorsabban, sokkal könnyebben vissza fog jönni.

Ne eheztesd magadat, ha úgy érzed éhes vagy akkor hallgass a testedre és egyel.

2022. márc. 6. 09:27
 2/13 anonim ***** válasza:
79%

Nem biztos, lehet az összetétellel van a baj. Nem mindegy miből adódik az 1300kcal.

Fontos, hogy legyen lassú felszívódású szénhidrát, fehérje és zsír is. Mert úgy bő 2 tábla csoki 1000kcal, de ezt be lehet vinni pl. bulgur+hús+zöldségből is ami ugye bőven laktat és táplál. Szóval nem mindegy mit eszel.

2022. márc. 6. 09:30
 3/13 anonim ***** válasza:
100%

Tényleg lehet, hogy az összetétellel van baj. Illetve napi hányszor eszel? Mert én például volt egy idő, mikor csak napi 2x-3x ettem, de most már nem tudnám úgy csinálni, nekem kell a 4-5 étkezés, mert amúgy éhes lennék.

De amúgy nem kizárt, hogyha többet ennél, azzal is tudnál fogyni. Nekem is p. kalóriabázis, meg sok más kalkulátor 1250-1300 kalóriát ír ki a heti 0.5 kg fogyáshoz. Én kb. 1500-at eszek, és a heti 0.5 kg így is azért megvan általában, pedig mostanában nem mozgok valami sokat, ami nem egy jó dolog, de na. Szóval nem kizárt, hogy ha picit többet ennél, azzal is tudnál fogyni. De simán lehet, hogy az összetétel miatt vagy éhes, mert tényleg nem mindegy, hogy az ember pazarolja a kalóriákat olyan kajára, ami mennyiségre is nagyon kevés, de kalóriában rengeteg (pl. csoki, chips), vagy pedig normálisabban eszik.

2022. márc. 6. 09:56
 4/13 anonim ***** válasza:
100%

#3-as vagyok.

Amúgy mennyi kg vagy, milyen magas, mennyit mozogsz? Illetve eddig ennyi kalóriával mennyit sikerült fogyni?

2022. márc. 6. 09:58
 5/13 anonim ***** válasza:
100%
A fogyókúra okozta pszichés stressz is okozhat falásrohamot.
2022. márc. 6. 10:06
 6/13 anonim ***** válasza:
100%
1300 kalória nagyon kevés, a legtöbb embernek több kell. A kalkulátor jó kiindulásnak, de sokat tévedhetnek. A kalóriabázis szerint én 1600 kalóriával súlyt tartok, valójában 1800-on már fogyok :D Egy gép nem ismer téged, simán lehet, hogy neked bőven több kell. Ha folyamatosan éhes vagy, vagy a mennyiség vagy a minőség nem jó.
2022. márc. 6. 10:23
 7/13 A kérdező kommentje:
Jól étkezem, a szénhidráttal vagyok bajban, mert azt nehezen tudom bevinni, leginkább zöldségeket fogyasztok, de hát az nem olyan sok. 164 cm, 59 kg vagyok, lehet hogy nem tűnik soknak, de egy pár kilót muszáj leadnom, mert magas a testzsír százalékom, ezzel elkezdett emelkedni a koleszterin szinten is, és hát nem plusz 20 kilónál akarok ráeszmélni, hogy nem kéne tovább. 3 hét alatt 1 kg-t fogytam így. 55-nél jó leszek.
2022. márc. 6. 10:26
 8/13 A kérdező kommentje:
Szoktam súlyzózni és jógázni, de arra azért nem eszek pluszban több kalóriát. Egyébként pedig nem élek túl aktív életet.
2022. márc. 6. 10:33
 9/13 anonim ***** válasza:
100%

153cm, 62 kiló vagyok, az álagosnál nagyobb izomtömeggel. 1350-1400 kalórián fogyok elég dinamikusan, de nincs meg a heti fél kiló és soga nem is lezs. Ilyen pici emberek esetén mint mi vagyunk, sokal kisebb a mozgástér. Mád egy 2500 kalóriás és egy 1600 kaloriás súlytartásból levonni pl a napi minusz 500 kalóriát. Nekem 1100 lenne, ami jóval az alap alapanyagcserém (1290) alatt van. Az alatt meg konkrétan éhezik a szervezet, az agy és a belső szervek nem működnek megfelelően

Szoval elso korben 50, aztán 100 kcalos emelést javaslok és azt tartani hosszutavon. Mert nyilvanvalo hogy a mostani deficited nem tudod tartani hosszutavon

2022. márc. 6. 10:46
 10/13 anonim ***** válasza:
100%
Ilyen alacsony súlynál ne várj gyors fogyást, ez nagyon lassan fog lemenni, bár lehet, hogy inkább testösszetételeden kellene javítanod, a súlyt meg hagyni. 1300kcal pedig nem túl sok, simán maradhatsz mellette éhes.
2022. márc. 6. 10:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!