Fogyókúrázok, de az esti falásrohamok keresztbe tesznek. Hogyan küzdjem le?
2 hónapja csinálok egy fogyókúrát, 1400-1500 a napi keretem, ebből kb. 1000, amit napközben a munkahelyen beviszek. Vacsorára már nem javasol a diéta rendes ételt, csak zöldségek és gyümölcs. Egészen 7-16h-ig szépen tartom az étrendet, a baj akkor van, amikor este rám tör a farkaséhség. Ilyenkor össze-vissza megrendelek mindent, ami megennék: hamburger sült krumplival, pizza, kínai, kétszemélyes tál étteremből… Jól bezabálok, úgy érzem, ettől eltűnik az egész napi feszültség és rohanás okozta stressz. Mozogni sajnos csak ritkán szoktam.
Ez a zabálás páratlan heteken fordul elő, amikor a párom délutános. Ha nappalos és este otthon van, előtte nem merem ezt csinálni. Kérdezgeti is, hogy mitől hízok, ha már két hónapja fogyózok… A túlsúly csak növekedik.
Mit tegyek, amikor nagyon ehetnékem van, és az egészségtelen, kalóriadús ételeket kívánom?
Azt kell elfelejteni hogy este csak zöldség meg gyümölcs. Ez minden csak nem laktató és minden csak nem egészséges.
Este szépen egyél rendesen. Lassú szénhidrátot, fehérjét és zöldséget (pl teljes kiőrlésű kenyér, nagas hústartalmú sonka/ főt tojás és zöldségek). Édes verzióban pl sovány túró, gyümölcs, zabpehely
Melegétel verzióban bulgur, zöldség, valamilyen hús
Addig amíg a lefekvés időpontja előtt 2 órával vagy, bármit lehet enni este is.
A gyümölcs annyit csinál hogy elkezd erjedni a gyomor tetején ami még refluxot is okoz. A benne lévő gyors cukrok a minimális rossttal pedkg gyorsan felviszik majd ledobják a vércukrot. Ennél nincs is rosszabb vacsora. Ellenben ha mellé raksz fehérje meg zsírofrrást, már lassítja a felszívódást
1400 - mondjuk ha nem éheztetnéd magad (az hogy nem eszel x ételcsoportot is az), akkor nem törnének rád falásrohamok.
Ennyi. A szervezetednek nem elég az, amit kap, főleg ha zöldség-gyümölcs meg csirke-rizs.
Vacsorára már nem javasol a diéta rendes ételt, csak zöldségek és gyümölcs. - erre pedig semmit nem írok inkább.
Hasonló volt nekem is, aztán egyszer kitaláltam,hogy először csak kevesebb kalóriát,több zöldséget eszem. Nem iszom alkoholt stb,de ha épp meg volt egy üveg bor otthon,abból ittam egy pohárral ettem egy kis csokit stb a 2-3-4 ezer kalóriát így előbb csökkentették,fogalmam sincs mennyire de kevesebb volt.
Már azzal januárban 2 kgt-ot fogytam,majd februártól(2021) jött a kemenyites,bulgur,zöldségek,sovány hús semmi nasi,sport.
Vettem proteinek dolgokat édesség helyett, szépen teljesen életmódot váltottam.de nem vontam meg magamtól semmit, így este ha éhes voltam egy adag belga csokis fehérje segített rajtam. -30 kg nal járok.
Nálam is ugyanez volt a helyzet, napközben még minden oké, na de este...
Az egészen nekem az segített átlendülni, hogy amikor rámtört a falásroham, inkább vizet ittam, vagy elfoglaltam magam, mintsem, hogy egyek.
Ha már nagyon bennem volt az ehetnék, megnéztem egy egy modell, vagy csupán olyan nő képét, akinek tetszik az alakja, s azon morfondíroztam, hogy ha bizony most megeszem azt a valamit, akkor ma is csak egy lépéssel távolabb lettem a kívánt alaktól.Még ezentúl megnéztem minden étel kalóriatartalmát, és átgondoltam, hogy tényleg szükségem van erre?
Mivel az életmódváltásom után rájöttem, hogy nem azért eszek, mert finom vagy mert kedvem van hozzá, hanem hogy a szervezetem bírjon működni.Tisztáztam magamban, hogy egy egy étel megevése néhány percig tart, de a jó alak egy életre, persze csak ha meg tudjuk tartani.
Illetve készítettem magamnak egy naptárt, amelyben minden nap huzogattam ki a napokat,ezt szándékosan estére hagytam, csupán hogy legyen motivációm ellenálni a fölösleges kalóriáknak napközben és este.
Remélem tudtam segíteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!