Falasroham, hogyan tudnám megállni, miért van ez?
Szia! Egy cipőben járunk :) én egy 5 napos faláson vagyok túl, elképesztő mennyiségű kaját megettem azalatt. Semmit se csinálj, folytasd tovább a megszokott életmódodat. Ha direkt kínzod most ezek után magad, és nem eszel vagy éhezel, a szervezeted tartalékolni fog, mert úgy gondolja, hoppá, most éhínség van, eddig bőség volt, ha megint bőség van, akkor tartalékolni fogok, mert lehet legközelebb nem lesz mit "ennem". Ha keveset eszel, ugyanez a szituáció: "ajaj, mindig keveset kapok enni, úgyhogy jól el kell ezt a keveset is raktároznom". Tehát mindkét esetben hízni fogsz. Nagyon sokat tudnék neked mesélni, és tudom is mit beszélek, egészségügyis egyetemre járok. Igaz az, hogy minden fejben dől el. Le akarsz e fogyni vagy nem. Én ezzel tisztában is vagyok, de ha itthon vagyok, olyan nehéz megálljt parancsolnom magamnak. Nagyon sok taktika van, de ha bekerülök az itthoni légkörbe, ahol mindenki csak eszi és eszi az egészségtelen ételeket, hát én se tudom megállni. nekem a kalóriabázis.hu segít, ha túllépem a kalóriakeretemet, akkor annyit mozgok, hogy pont jó legyen. Neked is mértéket kell tartanod, mint nekem. Látom néha a te kisördögöd is győzedelmet arat a fejedben, hiába próbálod csillapítani :) Minden este csinálj magadnak egy étrendet, amit másnap eszel, és próbáld meg ahhoz tartani magad, és úgy írd ezt össze, hogy a kalóriájukat is számold egyes ételeknek. Legyen napi 5-6 étkezés. Ha 1600 kalóriát akarsz bevinni (bár ez elég kevés), akkor:
reggeli:400kcal
tízórai:200kcal
ebéd:400kcal
uzsonna:300kcal
vacsora:300kcal
Ha egészséges összetevőkből válogatod össze ezeket a mennyiségeket, akkor elképesztően nagy adagokat ehetsz egy-egy étkezéskor. Pl. egy adag saláta, amiben rengeteg zöldség van, úgy 90 kalória lehet. És lehet nutellát enni banánnal, csak ritkán, és okosan. pl eszed reggelire, aztán utána soksok zöldséget és gyümölcsöt. Ha megvonjuk magunktól a dolgokat, akkor jön a zabálhatnék :) Na ha van még kérdésed, írj privátot:)
21L
Nem lehet össze-vissza mindenfélét megenni.
joghurtot, gyümölcsöt reggelire, meg nass kajákat. Ha joghurtot eszel, akkor ne panaszkodj a falásrohamra, hízásra.
Ha húst és zöldséget ennél, nem éheztetnéd magad akkor eleve nem lennének ilyen rohamaid. Éhezteted magad, joghurttal pusztítod magad? -> így reagál a tested.
Ha vacsorára salátát ennék nekem is falásrohamaim lennének.
Amúgy meg mi lenne, ha nem tartanál otthon ennyi szemét édességet és akkor nem tudnál ilyeneket falni?
Ez lenne az első megoldás.
Ha már reggelire almát, joghurtot eszel, legalább este ennél valami értelmeset. Ebédre mehetett volna a rántotta, uzsonnára meg a banán (nutella nélkül), este pedig vacsorázhattál volna emberhez méltóan normális kaját. Onnantól számolva hogy " megkívántam az édességet...összevissza ettem" legalább 1500 kcal-t ettél szemétből. Amivel persze nem laktál jól, a tápértékről ne is beszéljünk. 1500 kalória három adagnyi valami normális ételből.
Arra a kérdésre, hogy hogyan tudnád megállni: akaraterő? Önuralom? Ész?
Nem terjesztek semmilyen étrendet, csak gondolkodj egy kicsit.
Én magamon azt tapasztaltam hogy akkor vannak falásrohamaim amikor nem eszem eleget, koplalok, vagy kihagyok egy étkezést. Mióta normálisan eszem reggelit, ebédet és vacsorát, azóta ez megszűnt. Tornázom is amennyit van kedvem. Van mikor fél órát, máskor csak 15 percet ha nagyon húzós napom volt. Annyi a diétám hogy figyelek a mennyiségre. A tányérom egyik fele zöldség a negyede hús, a másik negyed pedig szénhidrát. És ezt csinálom már 1 hónapja és megszűntek a falásrohamaim.Tartom és fogyok heti 1 kg-t. Nem szédelgek az éhségtől, nem fáj a gyomrom a falásoktól. Elmúlt. Vasárnaponként nem vagyok túl szigorú ha valamit megkívánok megeszem. Több szénhidrát, süti vagy bármi. Kell ez a kis lazítás nekem néha.
Annyira rossz az étrended, ezért van falásrohamod. Tegnapi ebéd hol maradt? Gondoltad kibírod egy kis salátával vacsorára? Leírom az én egy napi kajámat. Reggeli: 1 kefír, Ebéd: 1 szelet mustáros szelet( tányér negyede) másik negyeden rizs, előtte egy kis húsleves. Vacsora: francia sertésbordát fogok enni sütőben sült krumplival.De ez csak egy napi és ezt úgy alakítom ami van otthon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!