Kezdőoldal » Fogyókúrák » Kalóriaszámlálás » Folytassam így a diétát, vagy...

Folytassam így a diétát, vagy hagyjam abba? (terhesség)

Figyelt kérdés

160 cm vagyok, 75 kiló voltam nyáron. Elkezdtem a kalória számolást,nem drasztikusan, 1700at ettem eleinte, plusz szép lassan mozogni is elkezdtem (csak óvatosan, mivel porckorong sérvem van) . Jelenleg 65 kilo vagyok, most már csak 1500at eszem, a torna ugyanaz (főleg gyógytorna, jóga és séta, többet sajnos nem tudok). Egy hónapja rááltunk a baba projektre, és elsőre összejött, aminek nagyon örülök, de nem tudom, mit tegyek. Folytassam ezt az alacsonyabb kalória bevitelt (szedek minden szükséges vitamint, folsav, c, d, omega3, plusz mostantól terhes multit is)?

A célom 53-4 kiló lett volna,nyilvan már nem fogom tovább csökkenteni a bevitelt. De visszaszedni sem akarom, amit leadtam, és azért még jó lenne kicsit fogyni természetesen nem a terhesség rovására, de mondjuk h ne 80 kilosan, hanem mondjuk csak kb 70 kilósan menjek szülni. Mivel alacsony vagyok, és a fizikai aktivitás sem egy élsportolóé, ezért az alap kalória szükségletem sem sokkal több, mint 1500.

32 éves vagyok ha ez számít.

2022. márc. 4. 19:44
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
73%
1700kcal-al tudsz súlyt tartani, ne fogyókúrázz terhesen. Nem beszélve arról, hogy ha jól értem még a 6. hét is messze van, lehet, hogy végighányod az egész terhességet, és örülni fogsz, ha kenyér, kóla, meg csoki bent marad...
2022. márc. 4. 20:00
 2/17 anonim ***** válasza:
87%

Nyugodtan folytasd a mostani kerettel, ez valószínüleg most súlytartásnak jó. Ha az elsö félidöben nem leszel semmivel nehezebb, az nem probléma, amít a makrók összetétele stimmel.

Normál súlyról indulva az elsö trimeszterben semmivel nem kell több kalória, a másodikban kb 100-150-nel több kellhet, egyedül ahrmadik trimeszter az, ahol általában plusz 300 kcal-lal többet igényelsz.

Ha túlsúllyal indulsz, akkor a szükséges kalóriát ebböl tudja a szervezeted fedezni, csak az elegendö fehérje és ch bevitel az, amire figyelni kell.

A 70 kilóval szülni teljesen reális cél, és emellett a babának sem lesz semmi baja.

Minden jót kivánok meg kellemes babavárást.

(A sétát semmi esetre se hagyd abba (ha az orvos nem tilt el), a jógánál figyelni kell, mert vannak gyakorlatok, amik nem ajánlottak, de abbahagyni nem kell, ha jól esik.)

2022. márc. 4. 20:00
 3/17 anonim ***** válasza:
77%
Szerintem beszélj egy dietetikussal és csináltass vele egy étrendet ami a testsúlyod korrigálásához és a terhességre nézve is megfelelő.
2022. márc. 4. 20:44
 4/17 anonim ***** válasza:
34%
Terhesen nem kell ketto helyett enni!!!!!! Ugyanúgy egyél, mozogj!!!!🙄 persze el is hagyhatod magadat már most, csak akkor ne csodálkozz ha 2 év mire újra önmagad leszel vagy soha mert akkor is ott lesz a gyerek kifogásnak
2022. márc. 5. 07:24
 5/17 A kérdező kommentje:

Utolsó, nem értem ezt a beszólogatós hoborgest.hol írtam h kettő helyett kell enni?

En csak arra vagyok kíváncsi, fenntarthato-e az 1500as keretén, amikor a mostani súlyommal kb 1800 lenne a súlytartóm, vagy egyek inkább 1800at.

2022. márc. 5. 10:26
 6/17 anonim ***** válasza:
81%

Egyelöre nyugodtan tarthatod az 1500 kcalt, az adataid alapján nincs ezzel semmi gond.

Terhesség alatt a normál súlyhoz képes kb 10 kiló plusz kell a babára meg az anyai egyéb változásokra (nagyobb vérmennyiség, mellek megnövekedése, stb). Neked az optimális súly kb 55 kiló lenne, azaz ha a mostani súlyodat tartod, akkor még böven elég a terhesség végéig.

Ebböl következöen folytasd az 1500 kcal-os étrendet, de figyeld a súlyodat, ha csökken, akkor emeld meg valamennyivel, ha tartod, akkor maradhat. Ha a terhesség alatt pár kilót (70 kilóig) felszedsz, az nem lesz probléma, attól még nem hízol igazán, de ha csak a mostani súlyodat tartod, akkor is minden rendben lesz a babával. Az egyetlen dolog, amire oda kell figyelni, az az összetétel, ha az a normál értékeknél van, akkor nincs semmi probléma.

2022. márc. 5. 11:21
 7/17 anonim ***** válasza:
0%

Ez akkora baromság hogy plusz 10 kiló KELL 😃😃😃😂 felejtsük már el!!!! Persze tok jó mert így lehet össze vissza zabalni hiszen ez TERMÉSZETES Ja persze !😃😃 érdekes én is csak annyit híztam amennyi a baba plussz egy kicsit

( 3kg) es teljesen egeszseges normalis terhesség volt ( igaz hájacskák nélkül) és nem én vagyok az egyetlen 😊 szóval nem nem kötelező elhízni.

2022. márc. 5. 11:45
 8/17 A kérdező kommentje:

Utolsó, látom nem te vagy a legélesebb kés a fiókban, de talán még vágni se lehetne veled.

1. Önfényezés helyett a kérdésre vakaszolhatnál. Mit javasolsz? Egyek 1200at? Pff..

2.De inkább akármit írnál, ne tedd, látszik, hogy annyit értesz ehhez, mit tyúk az abchez. Még ilyen hülyeséget.. Csak a baba súlyaval elég gyarapodni (szándékosan nem híznit írtam, bár kétlem, hogy megérted miért)

Persze, mert a magzatvíznek, a megnövekvő méhnek és anyai szöveteknek, stb. nincs súlya, mi?

Inkább ne is írj ide, bántja a szemem a sötétség, ami a soraidból jön.

2022. márc. 5. 12:58
 9/17 anonim ***** válasza:
80%

7-es: látom, a szövegértelmezési képessséged egyenlö a nullával!

Egy terhességnél

Baba: 3 kg

Magzatvíz: 1 kg

Méhlepény: 0,5 kg

Méh izomzata: 0,8 kg

Mellek súlya: 0,250 kg

Izom és zsír: 4 kg

Vér és víz: 2 kg

Ha ezt összeadod, akkor jön ki az a súly, ami tényleg a terhességgel függ össze!

Az ennél kevesebb akkor nem probléma, ha valaki eleve túlsúllyal lesz terhes - és nálad ez lehetett a helyzet.

Ez a súly az, ami gyakorlatilag a szüléssel nagyrészt lemegy, illetve a maradék a szoptatás befejezéséig.

Szóval kérdezö, nyugodtan maradj a mostani étrendednél, amíg jól érzed magad vele és a babais megfelelöen fejlödik.

2022. márc. 5. 15:04
 10/17 anonim ***** válasza:
0%
46 kiloval lettem terhes és 49 voltam a szülésnél 😃
2022. márc. 5. 18:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!