Kezdőoldal » Fogyókúrák » Kalóriaszámlálás » 1600 kalória kevés? 26/L 163...

1600 kalória kevés? 26/L 163 cm 80 kg

Figyelt kérdés
Fogyás a cél. Yaziot letöltöttem, heti fél kiló fogyáshoz napi 1654 kalóriát kell ennem. Tegnap kezdtem. Hát halljátok, ez nekem nagyon kevés valahogy. Most fejeztem be az ebédet és reggelivel, tízóraival és ebéddel együtt annyi gyűlt össze, hogy már csak 500-at ehetek ma. Tegnap is nagyon éhes voltam. Azt próbáltam, hogy sok répát ettem, az eltelített egy időre és az nem olyan magas kcal tartalmú. De létezik, hogy nekem tényleg ennyit kell ennem? Csak megszokás kérdése? Mert jelenleg ezzel éhes maradok.
2022. febr. 1. 12:39
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
82%

Elméletileg egyáltalán nem kevés. Viszont ha előtte ennél jóval többet vittél be, akkor előfordulhat, hogy a hirtelen váltással sokkolod a szervezetedet. Ha előtte pl napi 2500 kalóriát vittél be, akkor csökkentsd le szépen fokozatosan. Pár napig egyél 2200-at, aztán 1800-at, egy hét után át kell állnia a szervezetednek a kevesebb kalóriára és akkor el tudsz jutni oda, hogy ne érezd kevésnek a napi 1600-at.

A makrókra figyelj nagyon a kalória mellett, mert az sem mindegy, hogy mennyi a szénhidrát és zsír, amit beviszel. Lehet, hogy benne vagy a kalóriakeretbe, de túlléped rendszeresen a szénhidrátot és/vagy a zsírt és emiatt nem fog elmozdulni a mérleg. Emellett pedig próbálj mozogni is, heti 3-4 alkalommal 1 óra torna, kardió, bármi, ami zsírt éget (ne séta, az csak akkor igazán hasznos fogyáshoz, ha 30 kilónál nagyobb a súlyfelesleged, máskülönben csak mozogsz egyet a friss levegőn, de zsírt nem fogsz égetni vele)

2022. febr. 1. 12:58
 2/12 anonim ***** válasza:
81%
Hogy jött ki neked ez az 1650-es keret? Csak azért, mert beírtam a kaloriabazis.hu kalkulátorába az adatokat és a heti fél kilós fogyáshoz 1370 jött ki nekem.
2022. febr. 1. 13:02
 3/12 A kérdező kommentje:

1.: Nagyon szépen köszönöm :)

2.: Yazio máshogy számol gondolom, én azért reálisabbnak tartom az 1654-et :D

2022. febr. 1. 13:13
 4/12 anonim ***** válasza:
100%
Ha mondjuk aktív életmódot folytatsz, akkor az, de ülő életmód mellet nem. Mennyire vagy aktív egy héten?
2022. febr. 1. 13:22
 5/12 A kérdező kommentje:
Itthon tornázom heti háromszor, azon kívül ritkán járok el (home office)
2022. febr. 1. 13:27
 6/12 anonim ***** válasza:
100%
Akkor valahol a kettő között lehet az ideális inkább. De ne aggódj, ezzel is fogyni fogsz, csak lehet, hogy kicsit lassabban. Ha mondjuk nem heti háromszor tornázol, hanem picit többször, akkor talán jobban ki fog jönni a kalóriadeficit is.
2022. febr. 1. 13:30
 7/12 anonim ***** válasza:
75%

23 éves lány vagyok, 35 kiló túlsúllyal.

Nekem 1700 kalóriát számolt ki mindegyik kalóriaszámláló alkalmazás/weboldal.

Őszinte leszek veled, 1 hónapja kezdtem és az első 1-2 hétben én is éhes voltam, mert azelőtt szerintem napi 3000-4000 kalóriát is megettem. De elmúlik. Én se vagyok már éhes.

Nálam kb. úgy oszlik el, hogy 10 körül reggelizek (400kcal körül), 2 körül ebédelek (600kcal körül) és vacsorára ilyen 400-500 kalóriás kaját csinálok. Pl 2 szelet tk kenyér sonkával, zöldségekkel. Ez ne mondd, hogy kevés, mert abszolút nem. Vagy mondjuk 3 tükörtojás. Vagy banános zabpalacsinta (1 banánból kijön 2 nagyobb darab, kell hozzá még 1 tojás meg 30g zabpehely)... meg ilyesmi.

Rólam 1 hónap alatt 5kg ment le, én is home officeban dolgozok és én heti 4-5x tornázok általában, változó mennyit, van mikor 15 percet, van mikor 30at.

És ráadásul volt olyan hétvége, mikor pizzát ettünk, voltunk kocsmázni is barátokkal, szóval abszolút nem "katonaság" van a fogyásban, mégis beindult.

Neked is be fog, és az éhségérzet is múlni fog :)

Hajrá.

2022. febr. 1. 14:31
 8/12 anonim ***** válasza:
60%
8-as,azért kíváncsi lennék rá, hogy te a valóságban hogy nézel ki. Egyébként ha nem tűnt volna fel, ez egy fogyókúrás topik, szóval elég gáz lenne,ha itt csak tökéletes alkatúak játszanának kérdez-felelős játékot divat diétás kérdésekben várva a megoldást arra, hogyan fogyjanak anorexiásra.
2022. febr. 1. 17:08
 9/12 anonim ***** válasza:
60%

Azta, te meg milyen hülye vagy!

2022. febr. 1. 17:22
 10/12 anonim ***** válasza:
Hat ha home office meg csak otthoni torna akkor tobb mar tuti h plusz lenne, lehet igyis. Meghat van rajtad 30kg plusz. Ha ehezel akkor nemjo az etrend. Nemmind1 mit eszel
2022. febr. 1. 20:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!