1600 kalória kevés? 26/L 163 cm 80 kg
Elméletileg egyáltalán nem kevés. Viszont ha előtte ennél jóval többet vittél be, akkor előfordulhat, hogy a hirtelen váltással sokkolod a szervezetedet. Ha előtte pl napi 2500 kalóriát vittél be, akkor csökkentsd le szépen fokozatosan. Pár napig egyél 2200-at, aztán 1800-at, egy hét után át kell állnia a szervezetednek a kevesebb kalóriára és akkor el tudsz jutni oda, hogy ne érezd kevésnek a napi 1600-at.
A makrókra figyelj nagyon a kalória mellett, mert az sem mindegy, hogy mennyi a szénhidrát és zsír, amit beviszel. Lehet, hogy benne vagy a kalóriakeretbe, de túlléped rendszeresen a szénhidrátot és/vagy a zsírt és emiatt nem fog elmozdulni a mérleg. Emellett pedig próbálj mozogni is, heti 3-4 alkalommal 1 óra torna, kardió, bármi, ami zsírt éget (ne séta, az csak akkor igazán hasznos fogyáshoz, ha 30 kilónál nagyobb a súlyfelesleged, máskülönben csak mozogsz egyet a friss levegőn, de zsírt nem fogsz égetni vele)
1.: Nagyon szépen köszönöm :)
2.: Yazio máshogy számol gondolom, én azért reálisabbnak tartom az 1654-et :D
23 éves lány vagyok, 35 kiló túlsúllyal.
Nekem 1700 kalóriát számolt ki mindegyik kalóriaszámláló alkalmazás/weboldal.
Őszinte leszek veled, 1 hónapja kezdtem és az első 1-2 hétben én is éhes voltam, mert azelőtt szerintem napi 3000-4000 kalóriát is megettem. De elmúlik. Én se vagyok már éhes.
Nálam kb. úgy oszlik el, hogy 10 körül reggelizek (400kcal körül), 2 körül ebédelek (600kcal körül) és vacsorára ilyen 400-500 kalóriás kaját csinálok. Pl 2 szelet tk kenyér sonkával, zöldségekkel. Ez ne mondd, hogy kevés, mert abszolút nem. Vagy mondjuk 3 tükörtojás. Vagy banános zabpalacsinta (1 banánból kijön 2 nagyobb darab, kell hozzá még 1 tojás meg 30g zabpehely)... meg ilyesmi.
Rólam 1 hónap alatt 5kg ment le, én is home officeban dolgozok és én heti 4-5x tornázok általában, változó mennyit, van mikor 15 percet, van mikor 30at.
És ráadásul volt olyan hétvége, mikor pizzát ettünk, voltunk kocsmázni is barátokkal, szóval abszolút nem "katonaság" van a fogyásban, mégis beindult.
Neked is be fog, és az éhségérzet is múlni fog :)
Hajrá.
Azta, te meg milyen hülye vagy!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!