Miért nem fogyok tovább még 500kalóriabebitellel sem?
110ről kezdtem , napi 1200kaloriát vittem be , lefogytam szépen 90 kilóra , majd megállt csökkentettem a kalóriát 1000re. Akkor ment le 85re. De 1 hónapig semmit nem fogytam tovább vele. Megint lentebb vittem 800ra , es a szénhidrátot is elkezdtem számolni napi 30g ot viszek be. Nincs csalásom semmi. Nagyon odafigyelek , ennek élek lassan 1 éve. Nem éhezek mert hatalmas adag karfiolkat szoktam benyomni :) eltelek úgy hogy csak na. És nassolok is karalábét nagyon ritkán almát-répát. Az ebédem szinte mindíg brokkoli és natur csirkemell. Futok napi 40 percet , szobabicón 30 perc. Plussz mindenhova gyalog járok , elvileg simán mínuszban kéne lennem mégsem megy le. Pedig ezt a kevés kalóriát már megérzem , mégis mivel nem mozdult a mérleg bevezettem a 500kalóriát, szh ; 30 továbbra is. Már nagyon éhesnek érzem magam de rohadtul nem akar a mérleg még így sem mozdulni. Mi lehet az oka?
Beszéltem orvossal , vérvételt írt ki pajzsmirígybizsgálat miatt.. de nem hiszem , gondolom.inkább én cseszek el valamit.
Növeljem a kalóriám és újra csökkentsem esetleg?
Amúgy 155 centis nő vagyok. Állítólag 45 kilónak kéne lennem ami még mindíg 40 kiló fogyás... hát én már totál kivagyok , hogy ennyi.mindent megteszek és mégis dagadt vagyok...
Velem is ez volt. A szervezeted elkezdett tartalékolni, mivel az éhhalálhoz közel jársz.
Én is 155cm vagyok és 44 kg, így kell a súlytartáshoz 1600 kcal, a fogyáshoz (ha a mozgást nem nézzük) 1100 kcal. Ez alatt az érték alatt a szervezet nem kap elég energiát, minden bevitt tápanyagot próbál elraktározni.
Az alapanyagcsere szükségleted (ezzel a súllyal) 1600kcal, és mozgás nélkül 1300 at ha beviszel fogyni fogsz.
Igaz egy-két hét amíg a szervezet normalizálja magát. De szerintem egy próbát megér és jobb mint 500kcal-os étrenden kínozni magad.
500 kcal/nap, ez komoly? 3-4 szelet kenyér meg egy kávé, ennyitől se dolgozni, de reggel még a hátsóm se tudnám kitörölni, nem, hogy 40 percet fussak.
Valahol szerintem már elkezdtél csalni, azért nem fogysz tovább, de az eredményeidért mindenképpen le a kalappal. Ennyire durván ne éheztesd magad, mert kiürül belőled minden, ami hasznos.
Egy nagy labort azért csináltass.
„ A szervezeted elkezdett tartalékolni, mivel az éhhalálhoz közel jársz.“
Tehát megnyugodhatunk, éhenhalni lehetetlen, mert a szervezet elkezd raktározni. Kicsit gondoljatok bele, hogy miket írtok le.
Már csak 79 kiló vagyok , azt hiszem 10 éve voltam ennyi utoljára.
1100napi kalóriabevitel az átlagom. Ehhez napi 1 óra intenzív edzést tudok tartani.
Több nem megy.
Most motivált vagyok elkezdett nagyon peregni a mérleg lefele a korábbihoz képest. Egy deka nem jött vissza , hogy megemeltem csak 3-4 napig ugyanazt mutatta.
Most mindent beleadok ha már így megy le. Félek meg ne álljon megint.
Tényleg nem csalok. Már a vérnyomáscsökkentők is elhagyhatom a doki szerint. Koleszterin is normál. Vérkép pipa megvolt a vizsgálat. Annyit mondott a doki kitartás nincs gond , de mindenkinek megáll egy idő után egy darabig (egyénileg eltérő) és örüljek , ha csak hetekről van szó.
Írd be kalkulátorba heti 0,5 kiló fogyásához , 150 cm magas nő 90 kiló súllyal vagy többel , 30 évesre hány kalóriát ír ki. Hát 1300-1400 nél többet nem fog neked kiadni. Kevés mozgással persze.
Személyre szabottam nekem heti 1 fogyáshoz 1200at lehet venni durván. Alig térek el. Kb elhagytam a kávét reggel édesítővel most és meg is van a különbözet amit hiányolsz.
Nem tudom mi ebben a provokáció. Képzeld ha kórházba kellett volna feküdnöm kényszer diétára 500 kalóriásra fogtak volna.
Ha 45 kiló körül azaz normál tartomány lennék a magasságomhoz , a megtartáshoz 1500nál nem vihetnék be többet csekély mozgásnál.
Szóval ne haragudj de te biztos nem csekély mozgású ember vagy és pláne nem 150cm.es törpike nő mint én.
A doki is 1400 at javasolt max 1500at. De mikor mondtam az 1100et nem kötött bele.
Nyilván a 800-500ast nem mondtam mert éreztem , hogy azt nem bírom tartani sokáig .
De az 1100-1200 nekem simán tartható.
"Nem tudom, hogy provokációként írod-e"
Kamuzik. Fentebb azt írta, elment egy órát futni, és 10 km-t "kocogott".
Aki futott már az életben 2 métert, az tudja, hogy 7-es tempóval 10 kilométert futni 40 kg súlyfelesleggel első nekiesésre senki nem fog.
Ne haragudj én sosem írtam 10kmt.
Max 10km/h-t nem ugyanaz.
A kocogásom kb 5 km. Lehet de ezt nem mértem csak időben.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!